poze atelier de scriere terapeutica

Atelier de scriere terapeutică

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 2 Martie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Te-ai întrebat vreodată prin ce se deosebeşte scrierea terapeutică de scrierea creativă? Înscrie-te la Atelierul de scriere terapeutică, susținut de lectorul Jeanina Cîrstoriu, la Fundația Calea Victoriei și vei afla că există nenumărate motive pentru a scrie şi există numeroase efecte ale scrisului. Din 2 martie, timp de 5 ateliere organizate în serile de miercuri de la ora 19, vei afla că în scrierea terapeutică (ce poate beneficia de toate tehnicile scrierii creative) accentul este pe propria persoană sau pe un altul pe care vrem să-l sprijinim cu ajutorul unui text.

De obicei se lucrează asupra unui aspect sau situaţii de îmbunătăţit. Nu este obligatorie dezvăluirea de sine, sunt suficiente câteva indicii. Mintea fiecăruia va găsi cea mai potrivită completare. Deşi atitudinea facilitatorului va fi terapeutică, atelierul va fi unul de scriere şi nu se substituie terapiei individuale sau de grup. Poate fi o completare pentru acestea. De asemenea, poate fi util terapeuţilor care doresc să exerseze în acest sens. Nu este nevoie de experienţă sau de convingerea că avem sau nu talent la scris. Inspiraţia vine întotdeauna la momentul potrivit.â

Vom căuta în scris să ne apropiem de aspecte ale identităţii noastre scriind despre noi înşine în diferite moduri, pornind de la piramida nivelurilor neurologice:

1. Ne vom localiza poveştile de viaţă în spaţiu şi timp, şi vom imagina noi poveşti, noi relaţii cu spaţiul şi timpul. Cum e să trăieşti într-un labirint? Dar să ieşi din el? Cum, când, cu cine? Labirinturi, mandale, hărţi de călătorie – de desenat, scris, povestit.

2. Ce şi cum în viaţa noastră? Ce /despre ce scriem (sau doar ţesem gânduri) de obicei şi ce impact are asupra noastră? Ce şi cum putem rescrie?

3. Convingerile noastre şi contractele de viaţă. Formulare, semnificaţie, asumare. Cum ne susţinem convingerile şi cum le schimbăm dacă dorim.

4. Care sunt valorile noastre şi cum parcurgem călătoria eroică de căutare, găsire şi exprimare a lor? Călătoria eroului, călătoria eroinei. În ce etapă ne aflăm, cum trecem la etapa următoare?

5. Cine suntem noi şi care e constelaţia umană al cărei centru suntem? Cum ne afirmăm identitatea, unicitatea şi universalitatea? Cum ne integrăm, cum ne diferenţiem de cercul strâmt şi de lumea largă?

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom. Cursul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.

Imagine – pexels.com

Lector: Jeanina Cîrstoiu
Data: 2 martie 2022
Oră: 19:00
Ateliere: 5
Frecvenţă: săptămânal, miercuri
Durata: o întâlnire durează 2h
Varsta minimă: 18 ani
Cost: 400 de lei, pentru 5 întâlniri

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/atelier-de-scriere-terapeutica-2/

Pret bilet: 400 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 302

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 765 zile, 22 Feb. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .