poze arta somnului bun si revigorant

Arta somnului bun şi revigorant

Bucuresti , Bucuresti. Joi 28 Aprilie 2022 19:45
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Ne petrecem o treime din viaţă dormind, însă nu toţi reuşim să avem constant un somn bun şi odihnitor. Din 28 aprilie, lectorul Alina Costache te așteaptă la cursul care se desfășoară atât online cât și la sediul Fundației Calea Victoriei, Arta somnului bun şi revigorant. Timp de 4 întâlniri, programate în serile de joi, de la ora 19:00, vei afla totul despre starea naturală de odihnă, despre fabrica ce devine corpul nostru, în timp ce noi dormim, vei exersa tehnici de respiraţie, relaxare, vei face călătorii în propria imaginaţie şi vei afla ce ne împiedică cu adevărat să dormim.

Ne trezim cu senzaţia că suntem deja obosiţi, ne este greu să ne concentrăm atenţia, suntem iritabili, task-urile zilnice ne solicită de două ori mai multă energie şi nu de puţine ori constatăm că memoria ne joacă feste. Somnul este esenţial pentru sănătatea noastră, însă mulţi dintre noi îi subestimăm importanţa şi trăim cu simptomele zilnice ale oboselii, preferând să nu ne gândim la sursa problemei, ci mai degrabă ascunzând abil efectele.

Problemele de somn nu sunt cauzate de ceea ce se întâmplă din momentul în care pui capul pe pernă, ci de toate alegerile pe care le faci de-a lungul zilei.
Este un paradox straniu faptul că, în timp ce am devenit obsedaţi de a dormi suficient, ne complacem în „a ciupi” cu bună ştiinţă din somn, pentru alte priorităţi, iar somnul a devenit un lux pe care cu greu ni-l putem permite. Cât de des nu v-aţi auzit spunând: „o să dorm mâine… în weekend…în vacanţă…la pensie” , dar până să ajungi pe şezlong în lumina blândă a soarelui, ai devenit deja o victimă a lipsei de odihnă şi te temi să te opreşti, pentru că ştii că abia atunci vei fi confruntat cu adevăratele lipsuri şi cu o sănătate precară.
Dacă ai citit până aici, este clar că ai o bună idee, despre ceea ce se întâmplă atunci când nu dormi suficient sau când deşi numărul de ore este adecvat, te simţi la fel de obosit la trezire, pe cât erai la culcare. Aşa că hai să redescoperim împreună arta somnului bun şi revigorant!

Atelierul este împărţit astfel:
1. Vorbim despre somn – stare fiziologică naturală, despre cei mai importanţi dintre hormonii care se secretă în timpul somnului şi rolul lor pentru sănătatea noastră. Construim împreună arhitectura somnului şi aflăm care sunt ciclurile somnului şi cum acestea ne influenţează starea de bine. Aflăm care este nevoia de somn optimă pentru fiecare dintre noi şi cum putem să ne reglăm ceasul biologic pentru un somn bun şi odihnitor.
2. Cum te pregăteşti pentru somn – ritualul de dimineaţă, cel de prânz şi ritualul de seară. Descărcarea creierului – exersăm împreună cele mai potrivite metode de deconectare şi detoxifiere digitală. Alimente care vindecă.
3. Învăţăm să respirăm! Da, pe cât de banal pare, respiraţia este elementul cheie în reglarea pulsului, a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac şi un barometru al stării noastre de sănătate fizică. Vom exersa împreună tehnici de respiraţie, vom face exerciţii de relaxare progresivă şi vom descoperi “locul de siguranţă”.
4. Testul realităţii: cine eşti tu cu adevărat? În această sesiune vom identifica propriile convingeri nefolositoare şi vom descoperi cum le putem înlocui cu unele benefice pentru un somn bun şi revigorant.

Cei care aleg să participe online vor primi cu o zi înainte de data începerii un link cu ajutorul căruia vor accesa cursul pe Zoom.us.

Sursa imagine sus – https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/adorabil-alb-animal-de-casa-animal-de-companie-545016/
burst.shopify.com/
Lector: Alina Costache
Dată: 28 aprilie 2022
Oră: 19:00
Ateliere: 4
Tip: Practic
Cost: 320 de lei, pentru 4 întâlniri
Loc: Hibrid - online și la sediul Fundației Calea Victoriei


Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/arta-somnului-bun-si-revigorant/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 232

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 302 zile, 11 Apr. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
atelier de mar i oare din fetru la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE DIN FETRU – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 10 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .