poze arta somnului bun si revigorant

Arta somnului bun şi revigorant

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Februarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Ne petrecem o treime din viaţă dormind, însă nu toţi reuşim să avem constant un somn bun şi odihnitor. Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta, nu rata cursul online Arta somnului bun şi revigorant, susținut de lectorul Alina Costache la Fundația Calea Victoriei. Din 16 februarie, timp de 4 ateliere online organizate în serile de miercuri de la ora 19:00, vei afla totul despre starea naturală de odihnă, despre fabrica ce devine corpul nostru în timp ce noi dormim, vei exersa tehnici de respiraţie, relaxare, vei face călătorii în propria imaginaţie şi vei afla ce te împiedică să dormi.

Ne trezim cu senzaţia că suntem deja obosiţi, ne este greu să ne concentrăm atenţia, suntem iritabili, task-urile zilnice ne solicită de două ori mai multă energie şi nu de puţine ori constatăm că memoria ne joacă feste.

Somnul este esenţial pentru sănătatea noastră, însă mulţi dintre noi îi subestimăm importanţa şi trăim cu simptomele zilnice ale oboselii, preferând să nu ne gândim la sursa problemei, ci mai degrabă ascunzând abil efectele.
În cultura modernă, cerinţele şi aşteptările zilnice ne impun un stil de viaţă alert, agitat, plin de provocări, asta fără să punem la socoteală adevăratele probleme sufleteşti cu care ne confruntăm din când în când: boală, pierderea unei fiinţe dragi, copii care cresc, părinţi care îmbătrânesc, relaţii care se destramă şi multe altele.

Problemele de somn nu sunt cauzate de ceea ce se întâmplă din momentul în care pui capul pe pernă, ci de toate alegerile pe care le faci de-a lungul zilei.
Este un paradox straniu faptul că, în timp ce am devenit obsedaţi de a dormi suficient, ne complacem în „a ciupi” cu bună ştiinţă din somn, pentru alte priorităţi, iar somnul a devenit un lux pe care cu greu ni-l putem permite. Cât de des nu v-aţi auzit spunând: „o să dorm mâine… în weekend…în vacanţă…la pensie” , dar până să ajungi pe şezlong în lumina blândă a soarelui, ai devenit deja o victimă a lipsei de odihnă şi te temi să te opreşti, pentru că ştii că abia atunci vei fi confruntat cu adevăratele lipsuri şi cu o sănătate precară.
Dacă ai citit până aici, este clar că ai o bună idee, despre ceea ce se întâmplă atunci când nu dormi suficient sau când deşi numărul de ore este adecvat, te simţi la fel de obosit la trezire, pe cât erai la culcare. Aşa că hai să redescoperim împreună arta somnului bun şi revigorant!

Atelierul este împărţit astfel:

1. Vorbim despre somn – stare fiziologică naturală, despre cei mai importanţi dintre hormonii care se secretă în timpul somnului şi rolul lor pentru sănătatea noastră. Construim împreună arhitectura somnului şi aflăm care sunt ciclurile somnului şi cum acestea ne influenţează starea de bine. Aflăm care este nevoia de somn optimă pentru fiecare dintre noi şi cum putem să ne reglăm ceasul biologic pentru un somn bun şi odihnitor.

2. Cum te pregăteşti pentru somn – ritualul de dimineaţă, cel de prânz şi ritualul de seară. Descărcarea creierului – exersăm împreună cele mai potrivite metode de deconectare şi detoxifiere digitală. Alimente care vindecă.

3. Învăţăm să respirăm! Da, pe cât de banal pare, respiraţia este elementul cheie în reglarea pulsului, a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac şi un barometru al stării noastre de sănătate fizică. Vom exersa împreună tehnici de respiraţie, vom face exerciţii de relaxare progresivă şi vom descoperi “locul de siguranţă”.

4. Testul realităţii: cine eşti tu cu adevărat? În această sesiune vom identifica propriile convingeri nefolositoare şi vom descoperi cum le putem înlocui cu unele benefice pentru un somn bun şi revigorant.

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom. Cursul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.

Lector: Alina Costache
Data: 16 februarie 2022
Ora: 19:00
Ateliere: 4
Tip: Practic
Cost: 320 de lei, pentru 4 întâlniri

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/arta-somnului-bun-si-revigorant/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 245

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 777 zile, 10 Feb. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .