poze liceenii creeaza cinema edu proiecteaza

Liceenii creează. Cinema-Edu proiectează

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Iunie 2014 18:30 - Joi 12 Iunie 2014

Categorii: Conferinte si Seminarii , Festivaluri , Spectacole si Filme

Cinema-Edu împreună cu echipa de film a liceului Lazăr (LCA-LIGHTS!CAMERA!ACTION- Lazăr Cinema Army) invită liceenii să călătorească în lumea filmelor ALTFEL.

Cinema-Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică și socială din țară, care a ajuns la ediția a IV-a. An de an, sunt prezentate cele mai reușite filme europene, însoțite de discuții inedite alături de invitați speciali din domeniul cinematografiei și nu numai. Iată, că acum se vor viziona cele mai bune scurtmetraje realizate de liceeni pentru liceeni.
• Ne vedem la…
Acum că mediile sunt încheiate și grijile s-au evaporat, tinerii liceeni sunt așteptați pe 12 iunie, de la ora 18.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român la o porție de râs și de suspans.
• …și vom vedea
Spectatorii vor avea ocazia să vadă o selecție de scurtmetraje produse în întregime și regizate de liceenii cinefili ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. De la filme thriller-psihologice sau drame(”The World from Above”, ”Another Side of Heaven”) până la serialul de comedie- ”Friendzone”, care s-a dovedit un mare success. Pe lângă acestea vor fi prezentate peliculele câștigătoare ale concursului Lazărul prin ochii mei și un documentar despre frumos, dragoste și fericire. La final vor exista dezbateri despre serial cu regizorul și actorii, într-o atmosferă anternantă și degajată.
Despre producțiile cinematografice care vor rula
Fiendzone are ca protagoniști patru adolescenți total diferiți, care vă prezintă manualul contemporan al vieții de liceean. În cadrul acestui eveniment, o să vizionați primele două episoade și premiera celui de-al treilea episod.
The World from Above parcurge povestea unui băiat care își descoperă pasiunea prin viziunile cu unchiul său decedat.
Another Side of Heaven este ecranizarea vieții unui elev bolnav psihic care locuiește în secret în liceul său, un documentar despre frumos, dragoste și fericire.
• Cireașa de pe tort
După eveniment, spectatorii sunt așteptați la un after party împreună cu echipa scurtmetrajelor. Intrarea este liberă și distracția este garantată. Detaliile despre locație le veți afla la fața locului.

Cinema-Edu și Lazăr Cinema Army vă așteaptă cu mult entuziasm la eveniment!
*Nu uitați și de restul proiecțiilor Cinema-Edu la Biblioteca Natională în zilele de miercuri, 4 iunie de la ora 10:00, 11 iunie de la ora 14:00 și 18 iunie, de la ora 10:00.

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Manifestare realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Cercul Militar National, Institutul Italian de Cultura „ Vito Grasso”, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Francez al Romaniei, Casa Studentilor Timisoara Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC), Mercenar Network.
Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Catavencu, Decat o Revista, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, didactic.ro, SuntParinte.ro, AmDoar18Ani.ro, MemoPlus.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 895
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

asociatia macondo

Adaugat in urma cu 3611 zile, 30 Mai. 2014

Adaugat de asociatiamacondo

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .