poze puterea transcendenta a atentiei

Puterea Transcendentă a Atenţiei

Bucuresti , Bucuresti. Joi 23 Iunie 2016 18:00 - Joi 23 Iunie 2016
Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Puterea Transcendentă a Atenţiei – Conferinţă Spiritualitate Bucureşti

O privire purtătoare de motiv şi devenire subiectivă este o privire înceţoşată. Aflat într-o permanentă căutare, sinele temporar are tendinţa de a-şi împărţi privirea, tocmai pentru a-şi spori şansele de a găsi un factor exterior prin care să atingă o recompensă preferenţială.

Interesant este că factorul prin care are loc căutarea este chiar mintea, însă ceea ce se caută cu adevărat este dincolo de minte. Iar mintea cunoaşte acest fapt, însă nu poate renunţa la sine. Afirmaţia “dincolo de minte” este întreţinută tot de către minte. Cu toate acestea, dincolo de toate teoriile spirituale, mintea nu poate renunţa la sine, deoarece este înfricoşată de posibilitatea propriei inexistenţe.

Însă, mintea nu este un duşman. Nicicum. Mintea este un instrument minunat. Relativ. Într-adevăr, mintea nu este identitatea absolută, însă mintea este un instrument care serveşte la practicabilitatea vieţii pe aceste meleaguri duale. Iar când mintea nu îşi mai asumă pretenţia de a deţine adevărul şi identitatea absolută, atunci mintea îi lasă loc spaţiului atemporal transcendent, fără de care ea nu ar exista.

Când nu mai există succesiunea mecanică de deveniri egotice, atunci se slăbeşte fluxul de conţinut subiectiv întreţinut de minte/ego. Şi rămâne o privire neatinsă de păreri, preferinţe sau poziţii asumate. Şi, foarte important, această privire este total lipsită de motiv. Iar privirea lipsită de motiv şi neinfluenţată de adierile unui conţinut preferenţial, este poarta către atenţia imparţială.

O privire care nu cuantifică şi care nu justifică. O privire clară, care nu se opreşte în conţinutul realităţii, deoarece se contopeşte cu Realitatea în Sine. În această privire nu este loc de teamă sau confuzie. Aceasta este o emanaţie a atenţiei atemporale, în care nu există cel atent. Atenţia este autonomă şi nu este meritul sau rezultatul unui sine izolat.

Importanţa atenţiei în călătoria spirituală este una concretă. Dincolo de orice poveste spirituală, este necesar să nu se piardă legătura cu ceea ce nu vine şi nu pleacă. Atenţia poate fi podul dintre Cunoscut şi Necunoscut. Un pod pe care se poate întâlni eliberarea de condiţionările propriului conţinut.

Aşadar, o privire fără devenire. O clipă fără motiv. În atenţie totală. Nu la ceea ce se întâmplă. Ci la spaţiul în care se întâmplă tot ceea ce se întâmplă. Atenţie completă. Pentru o clipă. Linişte. Acum.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/puterea-transcendenta-a-atentiei-conferinta-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 386

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 1323 zile, 15 Iun. 2016

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 2 Feb 2020 - 2 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs autocad lt 2019

Curs Autocad LT 2019

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
  • Ai ceva de zis?

    .