poze seara de carte compasiunea starea de spirit care te poate elibera joi 10 mai
poze seara de carte compasiunea starea de spirit care te poate elibera joi 10 mai poze seara de carte compasiunea starea de spirit care te poate elibera joi 10 mai poze seara de carte compasiunea starea de spirit care te poate elibera joi 10 mai

Seara de carte - Compasiunea, starea de spirit care te poate elibera, Joi 10 mai

Bucuresti , Bucuresti. Joi 10 Mai 2012 19:00 - Joi 10 Mai 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 5/20

“Seara de carte” ne aduce la Seeds for Happiness intr-un spatiu in care se poate creste si evolua, intr-un loc unde ne putem manifesta preocuparea pentru cunoastere si dezvoltare spirituala si unde gasim o sursa consistenta pentru a reusi in aceste directii.

"Abia atunci cand omul are compasiune fata de toate fiintele simtitoare, se poate numi nobil." - Buddha

Se vorbeste foarte mult despre compasiune cu toate ca din pacate, majoritatea dintre noi nu stie ce inseamna cu adevarat acest cuvant sau ce stare exprima. Orice actiune, orice alegere pe care o facem ii influenteaza si pe ceilalti, de aceea sfatul marilor intelepti ai umanitatii este ca in cazul in care dorim sa schimbam lumea, sa incepem aceasta cu noi insine.

- Ce este compasiunea?
- Cum putem integra compasiunea in viata noastra si cum o putem arata celor din jurul nostru?
- Cum putem sa ii facem pe ceilalti sa se simta intelesi, in siguranta, protejati, iubiti, aratandu-le ca ii intelegem si ca ne pasa?
- Cum putem manifesta compasiunea si cum putem oferi iubire si bunatate neconditionat?

Compasiunea este dragoste, este lipsa dorintei, este daruire. Compasiunea îl respecta pe celalalt ca scop în sine. Compasiunea te transforma într-un lotus. Începi sa te înalti deasupra mlastinii de dorinte, lacomie si furie.

O definitie spune: "compasiunea este o minte motivata de pretuirea altor fiinte vii si de dorinta de a le elibera din suferinta".

Sa insemne oare compasiunea doar atat? Compasiunea nu inseamna nicidecum a-ti parea rau pentru cineva, a plange de mila sau a compatimi. Compasiunea inseamna intentia sincera de a-i ajuta pe ceilalti sa treaca prin momentele grele ale vietii lor si a le da suportul necesar, fara a prelua problemele lor, atunci cand au nevoie. Inseamna a vedea frumusetea in orice fiinta omeneasca.

Compasiunea este de partea opusa egoismului si nu exista o data cu el. Nu poti fi egoist si simti compasiune in acelasi timp. Nu poti simti compasiune si dorindu-ti sa-ti fie bine numai tie. Mai presus de toate, compasiunea inseamna a simti tot ceea ce simte celalalt si a te pune in locul lui.

Pentru a experimenta compasiunea pentru cineva, e nevoie sa stim cum sa reactionam la nevoile si problemele lui. Si este nevoie sa oferim, intre niste limite benefice pentru noi, multa iubire neconditionata.

Tenzin Gyatso, al paisprezecelea Dalai Lama, vorbeste despre Compasiune ca element natural al vietii atunci cand spune: ”Cred ca afectiunea umana, compasiunea, reprezinta fundamentul naturii umane. Fara ea, nu putem obtine satisfactia sau fericirea ca individ, iar fara acest fundament nu se poate obtine satisfactie nici comunitatea umana in intregul ei. “

Am fost invatati sa simtim compasiune doar atunci cand cineva sufera sau are un necaz. Se poate simti insa compasiunea si in alte circumstante? Putem simti compasiune si fata de cei care ne fac rau noua sau celor dragi? Putem simti compasiune fata de noi insine?

In aceasta seara vom incerca sa raspundem impreuna la aceste intrebari.

Tu ce crezi despre compasiune? Ai descoperit resursele necesare practicii constiente a dezvoltarii acestui aspect din fiinta ta? Ce ai mai aflat pe drum? Ce carti te-au ajutat?

Ne-am bucura sa aduci o carte preferata in care ai gasit sprijin si inspiratie pentru a discuta despre tema intalnirii. Orice este relevant, indiferent daca este vorba de un fragment sau cateva pagini de citit. In plus, in biblioteca centrului se gasesc destule carti care abordeaza aceasta tematica in toate aspectele ei.

Prin generozitatea editurilor partenere vom beneficia de alte titluri importante pe baza carora sa discutam. La sfarstitul intalnirii puteti castiga una dintre aceste carti in urma unei tombole.

Contact : vlad@seedsforhappiness.ro / 0735 565 140

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/seara-de-carte-10-mai-compasiunea-starea-de-spirit-care-te-poate-elibera/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 885

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4343 zile, 07 Mai. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .