poze conferinta de lansare a proiectului think free go smoke free

Conferinta de lansare a proiectului “Think free, go smoke-free!”

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 18 August 2010

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Proiectul se desfasoara sub egida campaniei HELP – For a life without tobacco, gestionata de Comisia Europeana, ce promoveaza un stil de viata sanatos în rândul tinerilor europeni.

Scopul evenimentului a fost acela de a marca debutul activitatilor din cadrul proiectului, precum si importanta desfasurarii de astfel de campanii la nivel national si european. Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Autoritatatii Nationale pentru Sport si Tineret, ai Agentiei Nationale Antidrog, ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, dar si ai organizatiilor studentesti si de tineret care desfasoara proiecte pe aceasta tematica.

Invitatii au subliniat necesitatea campaniilor de informare si constientizare în rândul copiilor si tinerilor, impactul negativ pe care fumatul activ si pasiv îl au asupra acestora precum si nevoia de implicare, pe lânga autoritati si mediul asociativ, a parintilor si a profesorilor în promovarea unei vieti sanatoase.

În perioada 16 iulie – 18 august vor fi desfasurate activitati în 6 orase din tara, vizând promovarea unui stil de viata sanatos în rândul tinerilor, ca alternativa la consumul de tutun, dupa cum urmeaza:

* 16 Iulie – Timisoara;
* 23 Iulie – Iasi;
* 30 Iulie – Drobeta Turnu-Severin;
* 6 August – Sibiu;
* 18 August – Bucuresti;
* 11 – 15 August – Costinesti

În primele cinci dintre acestea activitatile vor consta în organizarea unui seminar nonformal, instalarea unui cort informativ în centrul orasului, unde vor fi efectuate testari de monoxid de carbon celor interesati, iar seara va avea loc o petrecere cu tematica anti-tutun. Totodata, grupe de voluntari vor oferi trecatorilor mere în schimbul tigarilor, invitându-i sa adopte un stil de viata sanatos.

O alta parte a activitatilor va viza tinerii aflati în vacanta la mare. Timp de 5 zile, voluntarii CTR vor fi pe plaja din Costinesti, unde vor organiza concursuri sportive si vor efectua testari de monoxid de carbon. Nu va lipsi nici petrecerea fara fum, la care vor fi invitati sa participe tineri fumatori si nefumatori, dornici de distractie si aer curat.

Va asteptam sa va distrati alaturi de noi …. fara fumuri!

Mai multe detalii: http://tobaccocampaign.ctr.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 934
popadriana

Adaugat in urma cu 3507 zile, 19 Iul. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
concert boney m la sala palatului

Concert Boney M la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 8 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .