poze regina maria un cronicar de exceptie
poze regina maria un cronicar de exceptie poze regina maria un cronicar de exceptie poze regina maria un cronicar de exceptie

Regina Maria, un cronicar de excepţie

Bucuresti , Bucuresti. Luni 15 Octombrie 2018 19:00 - Luni 15 Octombrie 2018
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Fundația Calea Victoriei vă invită luni, 15 octombrie, ora 19.00, la un nou eveniment cu istoricul Georgeta Filitti, dedicat Reginei Maria şi scrierilor sale memorialistice, care reconstituie decenii din istoria noastră recentă, întâmplări inedite, emoţiile şi gândurile unei personalităţi emblematice.

Doamna G. Filitti va face referire la pagini din Jurnalul Reginei Maria care încă nu au văzut lumina tiparului şi pe care domnia sa le studiază în prezent.

“Regina Maria a învăţat încă din tinereţe să-şi facă datoria: a acceptat un soţ ales de familie şi i-a dat moştenitorul aşteptat. A ajuns să-şi cunoască şi să-şi iubească noua patrie. A dovedit-o în nenumăratele opere de binefacere, în susţinerea şi ajutorarea combatanţilor în războaiele balcanice şi mai ales apoi, în timpul primului război mondial. Din 1916, s-a consacrat unei îndeletniciri care o situează printre cronicarii de frunte ai epocii.

Cu o rigoare ce aminteşte de educaţia britanică, Regina Maria consemnează zi de zi, până puţin înainte de moarte, fapte, evenimente, discuţii. Dezvăluiri din viaţa membrilor familiei regale, conversaţii cu oameni politici, portrete inspirate, grija permanentă pentru „casele ei de vis” și grădinile ce le înconjurau – totul defilează în faţa cititorului ca o uimitoare panoramă nu doar a societăţii româneşti, ci şi cu inserţii expresive despre locurile din străinătate vizitate de Regină în acest timp.

Rămas inedit pentru anii 1929-1937, jurnalul Reginei Maria este un tezaur ce aşteaptă să fie cunoscut. Moda jurnalelor în “La belle epoque” şi în anii interbelici face să putem compara mărturisiri multiple, ceea ce conferă un plus de credibilitate şi valoare consemnărilor Reginei.” – istoricul Georgeta Filitti.

Evenimentul Regina Maria – un cronicar de excepție are loc luni, 15 octombrie, ora 19.00, la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este de 80 de lei, înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/regina-maria-un-cronicar-de-exceptie/

Pret bilet: 80 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 758

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2018 zile, 09 Oct. 2018

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .