poze povestile bucurestiului amintiri din micul paris

Poveştile Bucureştiului – Amintiri din Micul Paris

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 16 Februarie 2018 19:00 - Vineri 16 Februarie 2018
Str. Popa Soare 40, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Înainte nu era așa. Dar cum? Uite, de exemplu, Bucureștiul de altădată era împărțit în culori, nu în sectoare: Galben, Negru, Albastru, Verde. Teritoriul denumit ”Roșu” cuprindea centrul comercial al orașului. Malurile Dâmboviței nu erau betonate, ci verzi, iar vara, din loc în loc, pe cursul ei erau amenajate ”băi plutitoare”, pentru că pe atunci scăldatul în apele sale nu mira pe nimeni.

Pe Calea Victoriei puteai să te plimbi în tihnă, fără grija mașinilor, în Parcul Carol se afla o moschee, iar cele mai înalte clădiri din București erau Turnul Colței, azi dispărut, și, mai târziu, Palatul Telefoanelor.

Fundația Calea Victoriei te invită să afli și cercetezi, din 16 februarie, cele mai interesante aspecte ale vieții orașului de altădată, la cursul Poveştile Bucureştiului – Amintiri din Micul Paris. Cursul are 4 întâlniri, în seri de vineri, de la 19.00, și este susținut de istoricul Anita Sterea.

Bucureştiul este un oraş al contrastelor, un oraş cu o bogată istorie, cu personalităţi marcante şi evenimente cu impact decisiv asupra parcursului României. Bucureştiul a devenit în ultimii ani, din ce în ce mai mult, o atracţie turistică importantă pentru călătorii din alte ţări şi, în egală măsură, începe să fie un oraş dinamic şi interesant şi pentru locuitorii săi.

Pe parcursul celor 4 întâlniri, vei cunoaște oraşul din unghiuri diferite. Vei călători virtual prin epoci diferite, de la centru la periferie, prin mahalale şi pe largi bulevarde moderniste şi vom cunoaşte personalităţile ce au marcat dezvoltarea Bucureştiului.

Descoperi duioasa poveste de iubire dintre Ciobanul Bucur şi a sa frumoasă soţie Dâmboviţa și intri uşor, uşor, în povestea formării oraşului, cu apariţia mahalalelor şi a cartierelor actuale. Afli de unde provine numele fiecărui cartier bucureştean, cum a fost oraşul împărţit de-a lungul timpului, din punct de vedere administrativ, şi ce are mai de preţ şi mai puţin cunoscut fiecare cartier.
Descoperi personalităţile marcante ale oraşului. De la primari, actori, scriitori, jurnalişti sau oameni ai locului, fiecare dintre aceştia şi-au pus amprenta asupra oraşului aşa cum îl avem noi astăzi.

A treia întâlnire este destinată comunităţilor din oraş. Bucureştiul este un oraş amestecat din punct de vedere etnic, iar comunităţile din Capitală au avut de asemenea un rol important în tranformarea oraşului de-a lungul veacurilor. Fie că vorbim de comunitatea armenească, evreiască sau grecească, acestea şi-au creat adevărate cartiere şi centre culturale în centrul Capitalei.

Povestea nu se oprește aici, vor fi multe lucruri de spus și despre apariția primelor parcuri, teatre, cinematografe, baluri şi restaurante. Afli unde era zona de promenadă şi ce activităţi de timp liber au avut diferitele clase sociale ale Bucureştiului de-a lungul veacurilor.

Cursul are loc la Fundația Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Ca să participi, înscrie-te din timp pe adresa contact@victoriei.ro. Detalii despre program și taxa de participare găsești pe www.victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/povestile-bucurestiului/

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 794

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2328 zile, 09 Feb. 2018

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .