poze palatele i castelele tiute i ne tiute ale romaniei

Palatele și Castelele știute și neștiute ale României

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 12 August 2020 19:00 - Vineri 14 August 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Sunt palate superbe pe lângă care trecem zilnic, fără să le cunoaştem povestea. Sau sunt clădiri misterioase, siluete ale castelelor somptuoase de odinioară, răvăşite de trecerea timpului, pe care le observăm cu surpiză, din fuga maşinii, trecând prin cine ştie ce margine de oraş sau sat.

Pentru că, dincolo de valoarea lor estetică, aceste palate şi castele minunate sunt martori importanţi ai istoriei noastre, vă invităm să le descoperiţi la cursul online pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 12 august: Palatele și Castelele știute și neștiute ale României.

Cursul e structurat în trei întâlniri, cu frecvență zilnică: miercuri 12 – vineri 14 august, de la 19.00. E online, live, interactiv și include proiecţii video cu imagini ale cladirilor despre care vom discuta.

Palatele celebre ale României, pornind de la Palatul Culturii din Iași, Palatul Mogoșoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peleș, sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare și conservare.

Mai există însă, în România, palate spectaculoase ce sunt mai puțin cunoscute publicului larg ca de exemplu Palatul Ruginoasa, Palatul Brukental din Avrig, Castelul Iulia Hașdeu, Castelul Bibescu de la Posada sau Palatul Culturii din Târgu-Mureș, monumente foarte bine conservate însă prea ascunse uneori de ochii călătorilor.

Iată ce aflăm la cele trei întâlniri de curs, de la istoricul Anita Sterea:

1. Descoperim povestea palatelor faimoase ale României, printre care se numără Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Pelișor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukental etc.

2. A doua întâlnire este destinată palatelor adminstrative și de cultură din România precum Palatul Culturii din Târgu Mureș, Palatul Culturii din Iași, Palatul Culturii din Ploiești, Palatul Administrativ din Craiova etc.

3. Descoperim palatele mai puțin cunoscute ale României, printre care se află Castelul Iulia Hașdeu, Palatul Sântamărie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukental Avrig, Palatul Ruginoasa etc.

Poți plăti taxa de participare – 240 de lei - direct de pe site, de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/palatele-si-castelele-stiute-si-nestiute-ale-romaniei/

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 740

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1301 zile, 05 Aug. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .