poze mozart si muzica sa rock me amadeus

Mozart şi muzica sa – Rock me, Amadeus!

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Mai 2020 19:00 - Joi 14 Mai 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Fundația Calea Victoriei te invită joi, 14 mai 2020, de la ora 19:00, la un eveniment online dedicate personalității și muzicii lui Mozart: Mozart şi muzica sa – Rock me, Amadeus! Lectorul întâlnirii este muzicologul Radu Mihalache, alături de care vom asculta câteva fragmente din opera lui W. A. Mozart și vom discuta despre biografia sa scurtă şi furtunoasă.

Un personaj enigmatic, care a cunoscut succesul de la vârsta de şase ani, a dus o viaţă intensă, ca o flacără, şi, tot ca o flacără, s-a stins subit, Wolfgang Amadeus Mozart este primul compozitor a cărui muzică nu a părăsit în niciun moment sălile de concert – până şi marele Bach a dispărut timp de aproape 100 de ani din conştiinţa publică!

Desigur, putem spune că avem de-a face cu o altă conjunctură, o altă eră, un alt respect faţă de muzica trecutului. Totuşi, cum de tocmai Mozart a schimbat obiceiurile publicului?

Poate pur şi simplu prin felul lui de-a fi. Îi plăcea să întoarcă lumea cu susul în jos, să se amuze teribil şi apoi să mai compună ceva. Oare cantabilitatea extraordinară a temelor sale a fost elementul magic care i-a conferit nemurire? Posibil, mai ales că aproape în toate regăsim dragostea sa pentru operă.

Dacă nu vă vine să credeţi, încercaţi acum şi vedeţi câte fragmente mozartiene vă vin în minte, fără a sta prea mult pe gânduri. Putem, deci, spune cu încredere că a fost un adevărat producător de „hituri”.

Condimentată de-a lungul secolelor cu numeroase ficţiuni captivante, puterea imaginii lui Mozart se bazează totuşi pe creaţii puternice. Iar geniul lui este unul de netăgăduit. Atunci când scria muzică, aşternea notele pe hârtie ca un copist, aproape fără greşeală. E un semn că tot procesul componistic se desfăşurase deja în mintea lui.

Odată cu înaintarea în carieră, şi-a scuturat ideile de tot adaosul inutil şi a reuşit să atingă acea simplicitate pe care mulţi o râvnesc, dar puţini o cuceresc.

Ca să participi la eveniment, achită online, direct de pe site, taxa de participare - 50 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde poți urmări evenimentul. Dacă ai alte întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/mozart-si-muzica-sa-rock-me-amadeus/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 265

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 499 zile, 06 Mai. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 998

Alte Evenimente din Bucuresti
testeaza ti visul

Testeaza-ti visul!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Nov 2021 - 20 Nov 2021
yoga pentru imbunatatirea sanatatii a performantelor si a comuni

Yoga pentru imbunatatirea sanatatii, a performantelor si a comuni

Bucuresti, Bucuresti. 20 Nov 2021 - 28 Nov 2021
teatru pentru copii

Teatru pentru copii!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Sep 2021 - 19 Sep 2021
seri muzicale live in parcul carol

Seri muzicale live in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 16 Sep 2021 - 19 Sep 2021
  • Ai ceva de zis?

    .