poze introducere in design interior curs online

Introducere în Design interior – curs online

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 14 Septembrie 2021 19:00 - Marţi 14 Septembrie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Cursul online Introducere în designul de interior îşi propune să pună la dispoziţia celor pasionaţi, dar nespecialişti în domeniu, unele cunoştinţe ce le vor permite ca la final să privească spaţiul cu alţi ochi. Cursul începe marți, 14 septembrie, este organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Beatrice-Gabriela Jöger.

Fie că e vorba despre propria casă, despre biroul în care lucrezi sau alte încăperi pe care le vei vedea sau locui, vei observa detalii noi și vei înțelege mai bine ce anume dă confort și armonie unei locuințe.

Prin analizarea de exemple valoroase şi reprezentative pentru diferite epoci punem în evidenţă legătura dintre spaţiul construit şi obiectele ce alcătuiesc ambianţa interioară. Împreună cu lectorul, analizezi o întreagă gamă a produselor de design (de la mobilier la cele decorative) şi conștientizezi necesitatea existenţei unei unităţi stilistice.

Cursul de design interior te ajută să-ți dezvolți capacitatea de selectare a valorilor, să-ți clarifici și rafinezi gustul personal. Totodată, vei putea înţelege mai bine diversele mentalităţi şi vei putea motiva alegerile creative făcute.

Temele cursului de design de interior:

1. Clarificăm noţiuni de bază şi diferenţele dintre arhitectură – arhitectură de interior – design de interior. Ce este, de fapt, designul? Ce înţelegem prin design interior? Când vorbim despre abordarea separată a proiectului de design interior? Elemente şi principii de compoziţie şi limbaj vizual folosite în arhitectura şi design-ul de interior – spaţiul, formele, materialele.

2. Repere din antichitate - egipteană, greacă şi romană, influenţele şi reflectarea acestora în diferite alte perioade, până în jurul anului 1800. Impactul lor în contemporaneitate.

3. A treia şedinţă este dedicată unui arc de timp ce începe cu Revoluţia franceză şi se încheie cu Primul Război Mondial, interval ce corespunde unor profunde transformări sociale şi tehnice. Invenţiile şi inovaţiile aplicate arhitecturii au revoluţionat atât tipologia constructivă cât şi estetica clădirilor şi a interioarelor acestora – Arts and Crafts, Art Nouveau/Secession/ Jugendstil/Neoromânesc – , în ciuda unor reveniri către inspiraţii din secolele trecute.

4. Vorbim despre începutul globalizării arhitecturii: stilul internaţional/modernismul interbelic, reprezentat de arhitecţi de seamă din Europa şi Statele Unite, setează coordonate ce sunt urmate şi astăzi de unii arhitecţi. Nu uităm de stilul Art Deco, ultimul mare stil decorativ mondial şi care astăzi constituie o sursă de inspiraţie pentru interioarele de lux.

5. A cincea şi ultima şedinţă va fi dedicată secolului XXI şi ideilor pentru viitor, cerinţelor contemporane din ce în ce mai prezente şi în domeniul locuinţelor – ecologic, sustenabil, pasiv etc. – şi posibilului mod de aplicare a acestor deziderate la construcţiile existente, pe care le ocupăm.

Cele cinci întâlniri de curs au loc săptămânal, în seri de marți, de la 19.00. Taxa de participare – 375 de lei – poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări cursul. Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou cursul, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/curs-online-introducere-in-design-interior/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 321

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 934 zile, 07 Sep. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .