poze inscrieri la atelierul de scenaristica play

Înscrieri la atelierul de scenaristică Play

Bucuresti , Bucuresti. Joi 25 Septembrie 2014 19:00 - Joi 9 Octombrie 2014
strada Arcului nr. 8 (Lente Cafe)

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/15

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

Cursul se adresează scenariștilor aflați la început de drum, care vor să învețe din experiența celor doi tutori. Igor Cobileanski este regizor și scenarist, cunoscut pentru scurtmetrajele Sașa, Grișa și Ion, Când se stinge lumina, Plictis și inspirație și lungmetrajele Tache (TV) și La limita de jos a cerului, ultimul considerat cel mai bun debut de juriul Premiilor Gopo anul acesta. Cecilia Ștefănescu este scriitoare și scenaristă – romanul Legături bolnăvicioase a fost ecranizat după scenariul său în 2006, de Tudor Giurgiu.
Atelierul costă 1300 lei și are 24 de ședințe, care vor avea loc în mansarda Lente, două pe săptămână. Vor fi admiși cel mult 15 participanți, care vor lucra la curs fiecare pe un scenariu de lungmetraj de ficțiune. Pe de-o parte se vor discuta regulile și tehnica scrisului pentru film, pe de altă parte participanții vor primi feedback pe măsură ce scenariile lor se dezvoltă.
Apropo de scopul atelierului, Cecilia Ștefănescu scrie: „Dacă filmul e divertisment, atunci şi scrierea unui scenariu ar trebui să conţină nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de plăcere. Iar scopul unui atelier de scenaristică nu e doar acela de a-ţi dezvălui bucătăria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face să-ţi placă cinemaul cu adevărat, graţie sau în pofida faptului că îi cunoşti ingredientele.”
Cei care vor să participe sunt invitați să trimită un scenariu de scurtmetraj de maximum 15 pagini la adresa scenaristica [at] revistadepovestiri.ro, însoțit de un CV și de o idee de lungmetraj, până pe 15 octombrie.
Pentru mai multe detalii despre atelier, intrați pe revistadepovestiri.ro/scenaristica2.

Mai multe detalii: http://www.revistadepovestiri.ro/scenaristica2/

Pret bilet: 1300 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 869

Eveniment postat de organizator

simina diaconu

Adaugat in urma cu 3473 zile, 25 Sep. 2014

Adaugat de brainfitness

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 11

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .