poze eticheta regala

Eticheta Regală

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 3 Martie 2018 18:00 - Sâmbătă 3 Martie 2018
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 20/70

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să participați la conferința „Eticheta Regală”, care va avea loc sâmbătă, 3 martie 2018 de la ora 18:00 și va fi susținută de către Dr. Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.

De-a lungul timpului, regalitatea a fost asociată cu eleganță desăvârșită, prestigiu, fast, demnitate și ținută impecabilă, iar toate acestea pot fi transpuse într-un singur cuvânt: etichetă.

,,Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat şi că protocolul, ceremonialul, precăderea nu pot fi ignorate sub pretextul că în secolul XXI nu au ce căuta reglementări „restrictive“, cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibilă şi evoluează constant în raport cu transformările sociale şi politice. Ceea ce contează este să înţelegem că respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale”.

Sâmbătă seara, Dr. Sandra Gătejeanu Gheorghe, autoarea volumului „Eticheta Regală”, ne va dezvălui, cu eleganță și răbdare, amănunte din bogata sa experiență ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei. Alături de domnia sa, vom descoperi “Însemnele regale”, “Regulile de etichetă în prezența membrilor Familiei Regale”, “Ținutele adecvate pentru vizitele la Familia Regală”, “Recepțiile tematice”, “Ceremoniile de decorare” și “Dineuri și dejunuri oficiale”. Tot acum vom afla cum se organizează în Familia Regală sărbătorile de Paște și de Crăciun.

Sub aceeași amprentă a eleganței, Muzeul găzduiește expoziția temporară „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, care spune povestea prieteniei dintre marele savant român Grigore Antipa și Familia Regală a României. Această prietenie a învăluit patru generații de Regi ai României și este acum dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere, expuse în această perioadă în Holul Central de la etajul Muzeului.

Conferința „Eticheta Regală” va avea loc la etajul Muzeului iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Vă puteți înscrie trimițând un email pe adresa info@antipa.ro. Mai multe detalii găsiți pe www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri: Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș, Muzeul Municipiului București, Historia, Armada, New Folder, Carrefour.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Mai multe detalii: http://antipa.ro/ro/categories/22/pages/804

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 713

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 1677 zile, 23 Feb. 2018

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
  • Ai ceva de zis?

    .