poze curs de parenting cum sa comunici eficient cu adolescentul tau

Curs de parenting: cum să comunici eficient cu adolescentul tău

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Noiembrie 2019 19:00 - Luni 18 Noiembrie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ca părinte de adolescent, auzi constant că trebuie să fii înțelegător, să ai răbdare, să fii empatic, să știi să asculți, ca să-i poți fii alături copilului tău. Dar cum faci toate astea, cum te prinzi care e cea mai bună atitudine, când e cazul să fii ferm și când e nevoie să fii iertător, nu te învață nimeni.

De fapt, tocmai un astfel de curs organizează Fundația Calea Victoriei, în seri de luni, din 18 noiembrie. Cum să comunici eficient cu adolescentul tău e un curs pentru părinții care vor să înțeleagă și să facă față mai bine contrastelor și provocărilor pe care le presupune creșterea unui adolescent.

Ca părinte de adolescent, trăieşti cu presiuni, responsabilităţi şi temeri adesea copleşitoare. Pe tine cine te ajută, pe tine cine te ascultă? Cât timp, câtă atenţie şi câtă importanţă acorzi hrănirii propriilor nevoi emoţionale?

Te frustrează sau te îngrijorează tendinţa fiului tău/fiicei tale adolescent(e) de a vorbi din ce în ce mai rar şi mai puţin deschis cu tine? Cât de uşor sau cât de dificil îţi este ţie însăţi/însuţi să vorbeşti deschis, în familie, despre emoţiile tale?

Recuperează conexiunea cu fiul tău/fiica ta adolescent(ă) păşind pe urmele sale, în lumea sa, explorându-i fără prejudecăţi, cu mintea şi inima deschise, convingerile, interesele, părerile, cărţile, jocurile, filmele, muzica.

Uite ce cuprind cele 5 întâlniri:

1. „Lasă-mă-n pace, am nevoie de tine!” A crescut. Respectă-i nevoia de detaşare şi fii mereu acolo pentru ea/el. Ce e bine să faci în continuare? Ce ar fi bine să nu mai faci? Lasă-i timp şi spaţiu să se „plictisească” şi observă ce se întâmplă.

2. Mai puţin e mai mult. Acţionezi într-adevăr având drept principal obiectiv „binele copilului”? Da, rolul tău e de a-l/a o ajuta… să se descurce singur(ă).

3. „Nu mă mai ascultă deloc!” Dar tu? Cât şi cum îl(o) asculţi? Cât şi cum îl(o) laşi să se apropie, să te schimbe, să te înveţe?

4. „Nu mă mai înţeleg cu el/ea deloc! Este atât, dar atât de încăpăţânat(ă)!” Vrei să ai un fiu/o fiică „încăpăţânat(ă)”, care să-şi rostească adevărurile în mod curajos, care să se împotrivească celor care încearcă să îl/o descurajeze sau să îl/o oprească din a-şi atinge obiectivele. Nu vrei să ţi se împotrivească ţie, dar vrei să aibă capacitatea de a se împotrivi.

5. Cum să-ţi păstrezi cumpătul când fiul/ fiica tău/ ta trece prin momente dificile sau când sunteţi în conflict.

Cursul începe din 18 noiembrie, are cinci întâlniri și are loc săptămânal, lunea, de la 19.00 la 21.00. Toate întâlnirile se desfășoară la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este de 350 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/workshop-pentru-parinti-de-adolescenti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 484

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1603 zile, 08 Nov. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .