poze cum aleg un vin bun curs online

Cum aleg un vin bun? Curs online

Bucuresti , Bucuresti. Joi 25 Februarie 2021 19:00
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Avem cea mai bună idee de cadou de Paște pentru tine sau prietenii tăi. Fundația Calea Victoriei organizează online, din 25 februarie, cursul Cum aleg un vin bun?. Cursul e susținut de Roxana Nicolaescu, somelier și lector cu experiență, apreciat de sute de oameni care au participat până acum la atelierele ei.

Cele trei întâlniri online, live, interactive oferă o mulțime de scurtături şi idei despre cum alegem un vin bun, oriunde am fi în această lume. Un voucher la acest curs poate fi un minunat cadou de Paște.

Descoperi cum poți descifra universul complicat al vinurilor, cum se degustă profesionist un vin, dar și cum să alegi inspirat o astfel de băutură pentru diferite ocazii sociale.

Iată despre ce vom povesti:

1. Introducere în lumea vinurilor: istorie, geografie, cultură. Momente importante din istoria lumii vinului. Unde se cultivă viţa-de-vie şi noţiuni de viticultură – pentru că un vin bun se naşte într-o vie sănătoasă. Strugurele – de la fructul viţei-de-vie până la licoarea minunată din pahar.

Câte tipuri de vin sunt şi cum le clasificăm. Cum se face vinul alb, roz sau roşu. Cum degustăm – cadrul în care se face degustarea, ce pahare folosim, temperatura optimă de servire a unui vin. Văzul, mirosul, gustul – simţurile ne învaţă cum să înţelegem un vin. Cum să deguşti un vin ca un profesionist.

2. Soiuri şi apelaţiuni. Trecem în revistă cele mai celebre soiuri de struguri pentru vin alb şi roşu (implicit rosé-uri). Vorbim despre cele mai celebre apelaţiuni pentru soiurile de struguri discutate.

Vinuri speciale – spumante, vinuri dulci, vinuri fortifiate – din ce struguri se fac, cum se fac şi de ce ar trebui să nu le excludem din viaţa noastră. Cum descifrăm etichetele de vin. Cum alegem vinul potrivit pentru mâncare – asortare vin-mâncare în diverse situaţii din viaţă.

3. Vinurile organice, biodinamice şi naturale. Cât ar trebui să plătim pentru un vin bun sau despre maximul de plăcere la cele mai rezonabile preţuri. Cum alegem un vin într-un restaurant, ce vinuri alegem la petreceri, întâlniri romantice sau pentru un serial de pe Netflix.

Care sunt defectele vinurilor. Încercări de a răspunde la nemuritoarea întrebare: un vin bun este vinul care îmi place mie, sau vinul apreciat de experţi?

Cele trei întâlniri au loc săptămânal, online, live, în seri de joi, de la 19.00.

Taxa de participare este de 240 de lei. Poți face plata direct de pe site, prin transfer bancar sau cu cardul. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, lasă un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-aleg-un-vin-bun-curs-online/

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 350

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 840 zile, 19 Feb. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
concert guns n roses

Concert GUNS N’ ROSES

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 16 Iulie 2023
concert tom jones la bucuresti

Concert Tom Jones la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 18 Iunie 2023
concert depeche mode la bucuresti

Concert Depeche Mode la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 26 Iulie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .