poze crestinismul interior focul viu

Crestinismul interior. Focul Viu.

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 24 Septembrie 2013 19:00 - Marţi 24 Septembrie 2013
zona Marriott

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Seminar: Crestinismul interior. Focul Viu.

In fiecare dintre noi exista posibilitatea cunoasterii unicului Adevar, posibilitatea eliberarii definitive si a cunoasterii vii a lui Dumnezeu (= gnoza).
Ne-a fost promis: "Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide".
O promisiune atat de simpla incat ne-am impiedicat in labirintul mintii si al mistificarilor. Multi simt ca exista ceva, o forta creatoare, o sursa a vietii, dar fug speriati de interpretarile inguste pline de frica ale bisericii, dar sa nu uitam, interpretarea bisericii a invataturii lui Isus este o varianta, este o interpretare. Adevarul absolut ne poate fi revelat in interior si direct fiecarui dintre noi, fara un intermediar.
In afara textelor oficiale ale Bibliei, in ultimii 100 de ani s-au descoperit o serie de invataturi ale lui Isus Cristos la Marea moarta sau in Egipt in ultimii 100 de ani din care se deduce ca invatatorul Isus, din perspectiva unei calauze spirituale, spune discipolilor ca el le arata calea pe care ei trebuie sa o urmeze la randul lor. Toata viata lui este un model pentru cei care vor sa strabata aceeasi cale, a unificarii cu Sinele lor Divin. "imparatia lui Dumnezeu este in voi". Aceste texte erau baza de studiu ale gruparilor gnostice ( gnoza= cunoastere) care erau in floare in crestinismul timpuriu ( 50-200 dc) si care au fost nimicite de biserica care a preluat puterea exclusiva.

"Isus a spus: Eu nu sunt stapanul tau. Fiindca ai baut, te-ai imbatat cu suvoiul clocotitor pe care eu vi l-am impartit...cel care va bea din gura mea va deveni ceea ce eu sunt: eu insumi voi deveni el si lucrurile care sunt ascunse i se vor dezvalui" Evanghelia lui Toma

Ce este acest suvoi clocotitor pe care Isus l-a impartit celor pe care ii considera egalii lui? Cum e aceasta devenire "eu insumi voi deveni el" si din aceasta noua ipostaza (vibratie) lucrurile ascunse vor fi dezvaluite?

Exista o posibilitate concreta ca noi sa ajungem la cunoastere? Sa putem primii acest suvoi clocotitor de viata care ne umple si ne deschide ochii?

Are vreun sens sa cautam, sau sa avem o credinta oarba, sau sa ne multumim sa credem ca ceea ce nu vedem nu exista?

O sa incercam impreuna la seminar sa exploram invatatura tainica din Evangheliile gnostice pentru a dezgropa in noi minunatele posibilitati interioare pe care fiecare dintre noi le are. O sa vedem legatura invatamantului originar crestin cu invatatura budista, teosofica sau hermetica.

24 sept, ora 19, zona Mariott, 40 ron, pe baza de inscrierii: office@solisis.org

Mai multe detalii: http://www.solisis.org/crestinismul-interior-focul-viu.html

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 729

Eveniment postat de organizator

centrul solisis

Adaugat in urma cu 3864 zile, 20 Sep. 2013

Adaugat de Centrul10718

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 134

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .