poze corespondent la decernarea premiilor nobel

Corespondent la decernarea Premiilor Nobel

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 9 Martie 2019 16:45 - Sâmbătă 9 Martie 2019
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 5/100

Corespondent la decernarea Premiilor Nobel

Vă invităm sâmbătă, 9 martie la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să aflați povestea corespondentului Radio România la Galele de decernare a Premiilor Nobel de la Stockholm și Oslo. Timp de o oră, începând cu ora 17.00, Corina Negrea, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de știință din România, producător și realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural, va povesti cum arată Săptămâna Nobel din perspectiva jurnalistului acreditat la evenimentele Nobel.
În cei 20 de ani, Corina Negrea a realizat un număr de peste 60 de interviuri-document cu laureaţi ai premiilor Nobel, a înregistrat numeroase ediţii speciale ale emisiunii Planeta Radio din Stockholm şi Oslo şi a făcut transmisii în direct pe toată durata „Săptămânii Nobel”, o săptămână întreagă de conferințe de presă, conferințe publice, întâlniri cu studenți și elevi. Punctul culminant al întregii perioade este ziua de 10 decembrie, când au loc ceremoniile de decernare a premiilor pentru științe și literatură la Stockholm, respectiv a premiului pentru pace la Oslo.
Pe 9 martie jurnalista va depăna amintiri, spunându-și propria poveste:
„Povestea mea nu începe cu „A fost odată”, așa cum încep toate poveștile, ci cu „De ce nu?”. Era anul 1998 și tocmai se încheiase „sezonul anunțurilor” premiilor Nobel ale acelui an. Urmau ceremoniile de decernare, în luna decembrie. Și mi-am spus atunci: „De ce n-am fi și noi acolo, „la fața locului”?
„La fața locului” era Stockholm, acolo unde, în fiecare 10 decembrie, are loc ceremonia decernării premiilor Nobel pentru științe - medicină sau fiziologie, chimie, fizică și economie (numele oficial: Premiul Băncii Centrale a Suediei în Științe economice în Memoria lui Alfred Nobel, înființat de Banca Centrală în anul 1968 și acordat pentru prima oară în 1969)- dar și cel pentru literatură.
În 7 decembrie 1998, la capătul a aproape două luni de demersuri - viză, delegație, acreditări - aterizam la Stockholm.
Începeau cei 20 de ani de prezență a mea, pe post de corespondent al postului public de radio, la ceea ce la Stockholm, oficial, se numește Săptămâna Nobel. Și despre care voi vorbi la conferința din 9 martie a.c.”
Vă așteptăm, așadar, în număr cât mai mare, să petreceți o după amiază plăcută alături de noi! Participarea la conferință este gratuită iar înscrierile se pot face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari/ sau la telefon 021.305.60.31.


Mai multe detalii: https://antipa.ro/product/corespondent-la-decernarea-premiilor-nobel/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 471

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 1819 zile, 05 Mar. 2019

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .