poze  coala de vara de astronomie constela ii nebuloase galaxii
poze  coala de vara de astronomie constela ii nebuloase galaxii poze  coala de vara de astronomie constela ii nebuloase galaxii

Școală de vară de Astronomie: Constelații, nebuloase, galaxii

Bucuresti , Bucuresti. Luni 15 Iulie 2019 19:00 - Luni 15 Iulie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spațiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? Cât de bine te orientezi pe cer? Pentru curioșii incurabili, din 7 martie organizăm un Atelier de astronomie: 5 seri în care înveți, într-un mediu relaxat şi nonconformist, ce se întâmplă pe cer.

Pentru curioșii incurabili, Fundația Calea Victoriei organizează în perioada 15-19 iulie, de la 19.00, Şcoala de vară de Astronomie – Constelaţii, nebuloase, galaxii. Adică 5 seri în care înveți, într-un mediu relaxat şi nonconformist, ce se întâmplă pe cer.

Nu tot ce ai văzut în filmele S. F. sau pe youtube e adevărat sau complet, ca informație. Adrian Şonka, astronom, are multe să-ţi povestească despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

În cele cinci întâlniri de curs, vei avea destul timp ca să pui întrebări și să discuți cu lectorul despre fenomenele astronomice care te interesează. De exemplu, ai să pleci de la curs cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură.

Vei afla lucruri pe care nu le știai despre eclipsele de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Temele şedinţelor acestui curs de astronomie vor fi:

Şedinţa 1 şi şedinţa 2: Cerul şi podoabele sale – incursiune vizuală pe cerul care se vede cu ochiul liber. Subiecte principale: cerul de zi, cerul de noapte, cerul văzut de pe alte planete, coordonatele cereşti, constelaţii, istoria observării cerului; astrologie vs. astronomie.

Şedinţa 3: Obiecte cosmice aflate în afara sistemului solar – călătorie vizuală printre stele, nebuloase, roiuri şi galaxii. Subiecte principale: stelele şi funcţionarea lor; nori de gaz, roiuri stelare, galaxii; durata de viaţă a Soarelui; stele duble, exoplanete; distanţe în Univers; cerul în mai multe lungimi de undă.

Şedinţa 4: Sistemul solar – incursiune în sistemul solar. Subiecte principale: planetele telurice; planetele joviene; asteroizi geo-intersectori; comete; vântul solar; Universul la scară largă; Big-Bang.

Şedinţa 5: Fenomene astronomice observabile – descriere a fenomenelor care se pot vedea uşor pe cer. Subiecte principale: stele căzătoare, apropieri între planete; fazele Lunii şi a planetelor; eclipse în sistemul solar; sateliţi artificiali; ocultaţii Lună-stele şi Lună-planete.

Despre program, taxă de participare şi înscriere găsești mai multe detalii pe site: www.victoriei.ro. Cursul are loc la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/atelier-de-astronomie/

Pret bilet: 300 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 616

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1730 zile, 03 Iul. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .