poze case boiere ti din bucure ti curs la funda ia calea victoriei
poze case boiere ti din bucure ti curs la funda ia calea victoriei poze case boiere ti din bucure ti curs la funda ia calea victoriei

Case boierești din București – Curs la Fundația Calea Victoriei

Bucuresti , Bucuresti. Luni 4 Martie 2019 19:00 - Luni 4 Martie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Sunt casele pe care le iei ca reper atunci când stabilești un loc de întâlnire cu prietenii. Cele pe lângă care treci zâmbind, pentru că tocmai ți-ai imaginat cum ar fi să locuiești acolo, să te bucuri de fațada cu cariatide și curtea cu trandafiri. Sunt și case dintre cele care te fac să oftezi, pentru că frumusețea lor e măcinată de timp și indiferența actualilor proprietari.

Despre toate aceste clădiri spectaculoase ale orașului, care ne bucură în drumurile noastre, poți afla mai multe la cursul Case boierești din București, susținut de istoricul Anita Sterea, din 4 martie, la Fundația Calea Victoriei.

Casa Vernescu, Casa Melik, Casa Aman sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi conservare mai ales din cauza instituţiilor pe care le găzduiesc. Dar ce știi, să zicem, despre Casa Arion, Librecht, Mincu sau Chrissoveloni, case foarte bine conservate însă poate prea puţin cunoscute de publicul larg? Toate aceste case boiereşti au fost la timpul lor pline de fast şi somptuozitate, iar unele dintre ele păstrează chiar și acum atmosfera perioadei în care au fost ridicate.

La curs afli poveştile lor și ale familiilor boierești care le-au locuit: Brătianu, Vernescu, Titulescu, Monteoru, Mincu, Dissescu, Cesianu. Ai fost vreodată curios să știi mai multe despre spațiul spectaculos în care funcționează librăria Cărturești din centrul vechi, Muzeul Theodor Pallady sau Observatorul Astronomic? Cursul acesta îți oferă tocmai prilejul pe care-l așteptai – sunt multe de povestit despre Casa Chrissoveloni, Casa Melik – cea mai veche din București – sau casa Amiralului Vasile Urseanu, de exemplu.

Cele trei întâlniri ale cursului au loc din 4 martie, săptămânal, luni seara de la 19.00, la sediul Fundației Calea Victoriei – pe strada C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1. Taxa de participare este de 180 de lei, iar înscrierea o poți face pe adresa contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/bucurestiul-si-casele-sale-boieresti/

Pret bilet: 180 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 653

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1839 zile, 19 Feb. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .