poze business anthropology o introducere

Business Anthropology: o introducere

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 7 Mai 2014 19:00
Popa Soare nr. 40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de miercuri 7 Mai, ora 19.00, la cursul Business Anthropology: o introducere, sustinut de antropologul Mirel Banica.

Inca de la inceputurile sale, antropologia a aratat faptul ca in organizatiile umane se regasesc doua moduri distincte de gandire: una rationala, conceptuala si una libera, legata de starea primordiala a omului. Dupa o lunga perioada de timp in care au favorizat doar gandirea asa-zis rationala si eficienta, organizatiile se vad nevoite sa ia act de existenta altor tipuri de gandire. Gandirea libera revine in forta mai ales in perioade de criza economica, fuziuni, achizitii, piete “exotice” etc.

Antropologia ne permite sa intelegem in profunzime cultura de ansamblu a unei organizatii, fara a neglija oamenii care o compun. Paradoxal, tocmai acest aspect esential – cultura interna – a inceput sa fie tratat superficial de catre industria managementului. Business Anthropology readuce la lumina necesitatea intelegerii specificului cultural, global si individual al fiecarei organizatii.

Conceptul de Business Anthropology (B.A.) si-a facut aparitia la jumatatea anilor 1980, cunoscand apoi o dezvoltare exploziva. Daca la inceput era centrat mai ales pe client si motivatiile profunde ale alegerii de consum, astazi a ajuns sa desemneze totalitatea aplicatiilor practice ale antropologiei culturale pe cazuri concrete de business.

Cursul va fi organizat in cinci mari capitole, structurate dupa cum urmeaza:

1. Scurt istoric al disciplinei. Tehnici si metode specifice de lucru ale B.A. Studii de caz celebre.

2. Organizational Anthropology. Focus pe functionarea interna a agregatelor umane si a complexitatii acestora din perspectiva antropologica.

3. Design Anthropology, sau cum sa concepi un laptop cerut de pescarii de somon din Alaska. Studiul etnografic al cerintelor clientului. Design si creativitate, de la cea publicitara la conditii extreme industriale.

4. Marketing si Consumer Behavior. Ceea ce clientul doreste cu adevarat de la un produs si nu invers. Intelegerea comportamentului de consum in mediul sau natural, reconceptualizarea profunda a mecanismelor.

5. Provocarile globalizarii si comunicare interculturala. Organizatiile, actori si “victime” ale globalizarii. Capcanele unei lumi interconectate si revalorizarea culturii specifice. De unde venim si incotro ne indreptam de fapt?


Lector: Mirel Banica
Data incepere: 7 Mai 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, miercuri
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc desfasurare: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/business-anthropology-o-introducere/

Pret bilet: 250 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 659

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3655 zile, 29 Apr. 2014

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
duminica live cu ovidakis

Duminica Live cu Ovidakis!

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
ambiental music

Ambiental Music

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .