poze atelier online de nutritie cum ne hranim sanatos

Atelier online de nutriţie: Cum ne hrănim sănătos?

Bucuresti , Bucuresti. Luni 5 Aprilie 2021 19:00 - Luni 5 Aprilie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

„Dacă vrei să slăbești trebuie să mănânci multe fructe.” Ba nu! „Fructele îngrașă!”, susține alt articol. Ciocolata conține mult zahăr, trebuie să o eviți. Dar cercetătorii britanici au scos un studiu care zice că dacă mănânci ciocolată neagră scade riscul de infarct. Derutantă treabă. Și-atunci, de unde începi dacă te-ai hotărât să mănânci sănătos?

Ca să te poți orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate, îți recomandăm Atelierul online de nutriție susținut de medicul Elena Tănase, din 5 aprilie, la Fundația Calea Victoriei.

În funcţie de alegerile pe care le faci, ceea ce mănânci poate să îți menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să te orienteze către apariţia diverselor afecţiuni.


Deşi la prima vedere lucrurile par simple - doar este vorba despre mâncare - nutriţia este de fapt o ştiinţă. Primim din diverse surse extrem de multe informaţii despre ce și cum ar trebui să mâncăm. Unele sunt corecte, altele aplicabile în anumite circumstanţe, iar altele fundamental greşite.

Cursul de nutriţie îți oferă noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Noţiunile sunt prezentate din perspectiva unui medic internist, care are întotdeauna în vedere organismul ca întreg. Cunoştinţele dobândite la acest curs de nutriţie îţi vor permite pe de o parte optimizarea alimentaţiei proprii şi a familiei, iar pe de alta îţi oferă abilitatea de a discerne între ce e corect şi ce nu în informaţiile care circulă în media sau în grupurile tale de cunoscuţi.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată o farfurie sănătoasă?

3. Grupele alimentare, între beneficii şi limite.

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce e mit şi ce e realitate în privinţa nutriţiei sănătoase? Discutăm despre diverse diete sau tipuri de alimentaţie intens mediatizate.

5. Nutriţia în sprijinul sănătăţii – cum putem preveni boala, cum ne putem adapta dieta în funcţie de cele mai frecvente/ importante boli?

Atelierul online de nutriție începe din 5 aprilie, ora 19.00. Taxa de participare este de 375 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, primești un mail cu linkul unde vei urmări cursul.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-ne-hranim-sanatos-curs-de-nutritie/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 270

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1096 zile, 29 Mar. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .