poze atelier de mindfulness pentru copii 9 12 ani

Atelier de Mindfulness pentru copii (9-12 ani)

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020 11:00 - Sâmbătă 7 Martie 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 12/0

Sigur ţi s-a întâmplat ca cineva să-ţi ceară să fii atent sau chiar tu i-ai cerut acest lucru copilului tău. Şi tot sigur, nimeni nu v-a explicat niciunuia dintre voi cum să faceţi asta. Chiar aşa, cum faci să fii atent?

Din 7 martie, Fundația Calea Victoriei organizează Atelierul de Mindfulness pentru copii, gândit pentru reducerea stresului, creşterea performanţei şcolare şi creşterea concentrării, a stării de bine în general. Stresul este o cauză majoră a problemelor comportamentale şi este o barieră în calea învăţării.
În cuvinte puţine, pentru copii Mindfulness înseamnă să observe ce se întâmplă în momentul prezent, aici şi acum.

Este o formă de antrenament al atenţiei care poate fi aplicată în orice activitate pe parcursul zilei. Când privim, ce anume vedem? Când ascultăm, ce anume auzim? Când mergem, cum anume se simt picioarele pe pământ? Când mâncam, cum se simte gustul? Când ne jucăm, cum ne simţim? Când suntem supăraţi, cum se simte această emoţie în corp, unde anume, ce gânduri avem?

Scopul mindfulness şi al acestui program este de a creşte conştientizarea de sine a copilului, echilibrul emoţional şi concentrarea în general. Este un program teoretic şi mai ales experienţial.

Copiii care participă vor învăța cum să se concentreze asupra unui singur lucru, pe rând. Vor fi mai puţin stresaţi, anxioşi şi depresivi, ştiind deja că stă în puterea lor să se auto-susţină cu un repertoriu de instrumente care le stă de acum la îndemână. Vor experimenta conştientizarea corpului, ascultarea mindful, respiraţia mindful – găsirea punctului principal de focus şi folosirea ancorelor, conştientizarea gândurilor.

Toate aceste subiecte vor fi însoţite de experienţa personală şi împărtăşirea în cadrul grupului.

Părinţii vor primi şi ei un manual – „Manualul de mindfulness pentru acasă”, unde li se vor prezenta mai multe aspecte, printre care: ce este mindfulness, care sunt beneficiile, cum pot susţine acasă ceea ce copilul învaţă în program şi câteva lecţii de mindfulness (cu paşi de execuţie incluşi) în care pot cere copilului să îi înveţe cum să practice ceea ce ei au învăţat în întâlnirile noastre.

Cursul are trei întâlniri, în dimineți de sâmbătă – 7, 21 și 28 martie -, de la 11.00. Fiecare întâlnire durează o oră și jumătate, taxa de participare pentru întregul curs este 250 de lei. Cursul se adresează copiilor între 9 și 12 ani. Înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/atelier-de-mindfulness-pentru-copii-9-12-ani/

Pret bilet: 250 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 431

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1493 zile, 25 Feb. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .