poze zilele uria i de pantelimon

Zilele Uriași de Pantelimon

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 13 Octombrie 2017 10:00 - Duminică 15 Octombrie 2017
Make a Point, Soseaua Morarilor nr. 1

Categorii: Alte Evenimente

Între 13 și 15 octombrie, la Make a Point, au loc Zilele Uriași de Pantelimon, primul eveniment de community street art din România!

La trei ani după finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte ale organizației (reconversia Turnul de Apă din curtea Postăvăriei Române în Turn de Artă), Make a Point propune, pentru prima oară în România, un proiect internațional de artă și viață la înălțime – Uriași de Pantelimon.

Locuitorii cartierului și-au spus poveștile, iar de aici încolo, artiști locali și internaționali le vor urca pe acoperișuri. Publicul le va reîntâlni, de data aceasta în interpretarea artiștilor, și le va putea admira din turn, balcon sau alte cotloane secrete, le va fotografia, posta, comenta.

Evenimentul își dorește să ia în serios arta stradală, cultura urbană și rolul pe care acestea le pot avea în transformarea orașelor, întocmai așa cum merită. Prin aducerea împreună a locuitorilor cu artiștii aspirăm la crearea unui laborator pentru dezvoltare urbană la firul ierbii.

Printre artiștii internaționali care vor veni în premieră în România, se numără:

Moose (Marea Britanie) - inventatorul reverse graffiti. În loc de metodele convenționale folosite în graffiti, street artul lui Moose ia naștere doar prin curățarea suprafețelor murdare, în forme care au făcut înconjurul lumii. Nu vopsește, ci șterge; nu murdărește, ci curăță; nu vandalizează, ci lasă locul așa cum a fost la început.
Portofoliu: www.symbollix.com

Ella & Pitr (Franța) – autori ai celui mai mare mural din lume („Lilith and Olaf”, Norvgia, 2015), cei doi artiști francezi sunt recunoscuți pentru suprafețele uriașe pe care aleg să-și ilustreze personajele inconfundabile.
Portofoliu: www.ellapitr.com

Victor Ash (artist) (Danemarca) - artistul recunoscut pentru lucrările pline de contrast, autor al celui mai mare stencil din lume („The Cosmonaut”, în Berlin). Muralele monocrome de mari proporții, în locații bine alese, sunt lucrurile care îl definesc pe Ash și care l-au făcut cunoscut în toată lumea.
Portofoliu: www.victorash.net

Martha Cooper (SUA) - legenda fotojurnalismului de street art. Din curiozitate, în drumul spre birou, pe străzile New York-ului din '70, Martha Cooper a documentat arta graffitiului încă de când era un fenomen controversat. Datorită fotografiilor ei, street artul a trecut de la statutul de huliganism, la artă. De zeci de ani, expozițiile Marthei Cooper au făcut înconjurul lumii, iar cartea „Subway Art” a fost numită biblia graffitiului.
Portofoliu: www.nycitysnaps.com

Biancoshock (Italia) - foarte secretos cu propria identitate, celebrul artist este cunoscut în toată lumea datorită instalațiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social și politic. Biancoshock ni s-a alăturat în luna august cu o instalație în premieră în România – „NU POT”, iar acum este gata să revină cu o nouă lucrare.
Portofoliu: www.biancoshock.com

Lor li se vor alătura artiștii care au câștigat competiția Uriași de Pantelimon și care vor ilustra poveștile cartierului în stilul propriu:

Tom (Sorina Tomuleţiu - România) și-a intitulat proiectul „Unde nimeni nu se uită”, o instalație eco-friendly realizată din iarbă. Sorina a fost impresionată de povestea spațiilor urbane în care natura reușește să trăiască sub ochiul indiferent al trecătorilor. Mesajul ei va atrage atenția asupra lipsei de luciditate în gestionarea spațiului public, a locurilor „ascunse la vedere”, de care nu se preocupă nimeni.
Portofoliu: www.behance.net/omul

Robert OBERT (România) va ilustra povestea femeii trimisă de fabrică să măsoare nivelul radiațiilor de după accidentul de la Cernobîl. Motivația lui Robert: „aparatul ăla de măsurat radiații, dar și expresia unei femei trecute prin viață și ironia din spatele acțiunii în sine, lipsa de grijă a celor puțini față de cei mulți, care deveniseră cantitate neglijabilă.”
Portofoliu: www.robertobert.com

Nomado (România) a fost atras de culoarea intuită după blocurile gri, acolo unde oamenii își întind rufele la uscat, trăiesc, iubesc, se ceartă, își caută rostul și însuflețesc straturile suprapuse de beton ale orașului.
Portofoliu: www.instagram.com/nomado_

Nada Krstajić (Serbia) va desena mandala om-oraș, o „horă” făcută din viață și betoane. În viziunea artistei sârbe, arhitectura contemporană, cu ale sale clădiri moderne, alături de blocuri vechi de locuințe, se înlănțuie cu arhitectura industrială ca apoi toate acestea să alterneze într-un dans cromatic cu natura și oamenii.
Portofoliu: www.behance.net/NadaDuga

Cristiana Comănici (România) va ilustra prin manechine și fire – cândva materii prime ale uzinelor din zonă – câte puțin din fiecare poveste de cartier: generația cu cheia de gât, munca în filatură, perioada în care eram niște marionete ale unui regim apus.

Pe lângă asta, un workshop de caligrafie cu Carmen Nistor (Germania), o expoziție colectivă cu fotografii din Pantelimon, plimbări cu bicicleta în cartier, proiecții de film, spectacole de dans contemporan sau instalații audio-video sunt doar câteva dintre lucrurile care se vor mai întampla în cadrul Zilelor Uriași de Pantelimon.

Vineri, 13 octombrie, de la ora 21:00, Funkoteca lui Cosmin va fi gazda petrecerii de deschidere a Zilelor Uriași de Patelimon: one nation under a groove > disco / funk / old-school rap to move them hips to the hop.

Vino să participi la evenimente, să vezi lucrările artiștilor și să votezi preferata între 13 și 15 octombrie, la Make a Point!

Intrarea este liberă!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1332
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2360 zile, 11 Oct. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .