poze trei expedi ii culturale in bucure ti i imprejurimi
poze trei expedi ii culturale in bucure ti i imprejurimi poze trei expedi ii culturale in bucure ti i imprejurimi poze trei expedi ii culturale in bucure ti i imprejurimi

Trei expediții culturale în București și împrejurimi

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 7 Octombrie 2017 11:00 - Sâmbătă 21 Octombrie 2017
Fundația Calea Victoriei, str Popa Soare nr. 40, et. 1

Categorii: Alte Evenimente

Bucură-te de vremea blândă de toamnă și participă la ultimele expediții culturale organizate de Fundația Calea Victoriei sezonul acesta! Profită de ultimele două plimbări pietonale prin București și de o mini-excursie de o zi în care să descoperi comorile din împrejurimile orașului. Istoricul Anita Sterea îți va fi ghid și te va încânta cu povești despre oameni și întâmplări de demult.

Descoperă zona Capitale – Dorobanţi, în 7 octombrie 2017 – Explorează în pas de plimbare zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale. Un cartier select, cu multe case foarte bine conservate şi restaurate, construite cu precădere în perioada interbelică. Vino să afli care sunt poveștile care se ascund în spatele celor mai frumoase clădiri din zonă.

Descoperă la pas povestea Cimitirului Bellu, în 15 octombrie – Unul dintre cele mai frumoase cimitire din Europa, cimitirul Bellu cuprinde aproape 50% din patrimoniul cultural bucureștean. Aici sunt strânse laolaltă sculpturi valoroase realizate de artiști cunoscuți, dar și legende, istorii și povești.

Excursie la Mănăstirea Carmelitană şi la Mănăstirea Ţigăneşti, în 21 octombrie – Descoperă în apropierea Bucureștiului două spaţii sacre de o mare frumuseţe, primul aparţinând comunităţii catolice şi, cel de-al doilea, comunităţii ortodoxe de la noi din ţară. Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi e o clădire modernă impresionantă, de un mare rafinament arhitectonic, considerată „Cea mai reuşită, din punct de vedere arhitectural şi teologic, dintre construcţiile religioase moderne din Europa” de către preotul iezuit Marko Ivan Rupnik, directorul Şcolii internaţionale de artă Centrul Aletti din Roma. Al doilea loc pe care îl vom vizita este Mănăstirea Ţigăneşti, amintită în documente încă din 1793, unul dintre așezămintele la care Regina Maria revenea întotdeauna cu drag.

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro!

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/category/domenii/bucuresti/?ec3_after=today

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1328

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2367 zile, 04 Oct. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .