poze romanii vor putea avea acces la un ajutor financiar de pana la 30

Românii vor putea avea acces la un ajutor financiar de până la 30

Bucuresti , Bucuresti. Joi 30 Ianuarie 2020 17:30 - Joi 30 Ianuarie 2020
Str. Dr. Florea Teodorescu, nr 2

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 50555/0

Suma este disponibilă, în cazul unui diagnostic oncologic, prin încheierea asigurării pentru sănătate Optimist - oferită de Aegon. Peste 3 milioane de români au o rudă care a fost diagnosticată cu o formă de cancer

Peste 3,4 milioane de români au avut un membru al familiei diagnosticat cu o formă de cancer, arată statisticile naționale, iar rezultatele studiilor internaționale relevă că 9,6 milioane de persoane mor anual din cauza unor afecțiuni de natură oncologică. De asemenea, 70% dintre decesele provocate de cancer survin în țările cu un grad de dezvoltare slab spre mediu și 3,7 milioane de vieți ar putea fi salvate anual prin aplicarea în mod adecvat a unor strategii de prevenire, depistare precoce și tratament al cancerelor. Potrivit datelor puse la dispoziție de Uniunea Internațională de Control al Cancerului, costul economic anual pentru depistarea și tratarea maladiilor oncologice se ridică la circa 1,05 trilioane euro. În România, conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), costul anual mediu pentru tratamentul unui bolnav de cancer se ridică la numai 12.000 lei. Toate aceste statistici au fost parte dintre motivele care au dus la decizia Aegon România de a-și extinde pachetele oferite prin asigurarea Optimist. Astfel, la pachetul inițial, prin care beneficiarul primea un sprijin financiar de 5.000 lei, achitând o primă anuală de 135 lei, au fost adăugate alte trei. Acestea pun la dispoziția asiguratului care a fost diagnosticat cu o formă de cancer sume de 10.000, 20.000 și 30.000 lei.
“Statisticile sunt îngrijorătoare, dar faptul că milioane de vieți pot fi salvate în fiecare an prin accesul rapid la servicii medicale de calitate cred că ar trebui să ne facă pe toți mult mai preocupați să luăm din timp măsuri și să ne construim o plasă de siguranță. Depistarea într-o fază incipientă şi accesul rapid la tratament corespunzător sunt două elemente esenţiale în lupta cu această boală. Din păcate, din momentul primirii diagnosticului apar costuri care pot fi greu de suportat, chiar dacă ești asigurat în sistemul de sănătate publică. Am luat în calcul toate aceste aspecte atunci când am decis să creștem numărul de pachete disponibile prin asigurarea Optimist. Dacă plătești anual o sumă care se încadrează între 135 și 350 lei, în cazul unui diagnostic oncologic vei primi un sprijin financiar de 5000, 10.000, 20.000 sau 30.000 lei în funcţie de pachetul ales. Este momentul ca românii să devină mult mai conștienți de importanța încheierii unor polițe de asigurare pentru sănătate care le simplifică foarte mult accesul la servicii medicale de calitate!”, explică Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.
În România, costurile unei consultații în sistem privat cu un specialist oncolog au o valoare medie de circa 250 lei, dar pot ajunge și chiar depăşi suma de 1.000 lei. Românii care vor să beneficieze de tratament în străinătate, în centre recunoscute, trebuie să fie pregătiți să suporte costuri mult mai mari, doar pentru prima vizită la medic. De exemplu, două dintre cele mai renumite spitale oncologice din Istanbul, Anadolu Medical Center și Memorial Șișli Hospital, au un tarif de 99,8 euro pentru o consultație. La aceste costuri se adaugă şi cele legate de transport, cazare, hrană şi alte cheltuieli administrative. În plus, trebuie luat în calcul faptul că de cele mai multe ori bolnavii au nevoie de însoțitori în toate aceste situaţii.
Potrivit unei statistici a Global Cancer Observatory (GLOBOCAN), platforma internațională cu cea mai bună actualizare a cifrelor despre cancer, peste 83.000 de români au fost diagnosticaţi cu afecțiuni din sfera oncologică, în 2018.
Asigurarea Optimist este realizată în colaborare cu clinicile private de radioterapie Amethyst și oferă patru variante de sprijin financiar destinate să acopere atât nevoile imediate ale clienților, cât și acces rapid la tratament oncologic de cea mai bună calitate, cu ajutorul echipelor multidisciplinare din rețeaua de clinici Amethyst si al echipamentelor medicale de ultimă generație. Pentru tratament, persoanele care au achiziționat unul dintre pachetele Optimist se pot programa rapid, fără liste de aşteptare, la clinicile private de radioterapie Amethyst. Pacientul va fi consultat de specialiştii din clinică în maximum 72 de ore din momentul programării. Clinicile dispun de tehnologie medicală modernă şi oferă clienților Aegon accesul la şedinţe de consiliere psihologică şi la consultaţii de nutriţie personalizate, fără costuri suplimentare. Pentru a putea beneficia de această asigurare, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani, să nu fi avut boli de natură oncologică diagnosticate până în momentul încheierii poliței de asigurare și să fii contribuabil la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Asigurarea Optimist este distribuită prin intermediul brokerilor de asigurări care sunt parteneri ai Aegon România: Campion Broker, Safety Broker, Inter Broker, Zurich Broker şi Transilvania Broker. De la începutul anului 2020, Asigurarea Optimist poate fi achiziţionată online, simplu şi rapid, de pe www.aegonmarket.ro. Mai multe detalii despre acest produs se găsesc pe site-ul Aegon România: https://www.aegon.ro/RO-Homepage-Viata/Produsele-noastre/ asigurarea_Optimist/.
Parte a demersurilor Aegon România de a spori conștientizarea în ceea ce privește diagnosticele oncologice este și implicarea în proiectele derulate de Asociația MagiCamp. Astfel, prima colaborare a avut loc în 2019, iar în prezent compania oferă ajutor financiar pentru achizționarea unui autovehicul, MagiCar, care va fi folosit pentru transportul copiilor bolnavi la tratament în
Cluj-Napoca, precum și în tabăra anuală MagicCamp care are loc la Brănești. De asemenea, mașina va fi utilizată și pentru a livra la domiciliu pachete cu haine, mâncare și jucării pentru copiii diagnosticați cu diferite forme de cancer.
###
Despre Aegon
Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de 175 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.
Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 960.000 de clienți și 130 de angajați.
Despre Amethyst
Clinicile de radioterapie Amethyst oferă servicii medicale de calitate excelentă şi utilizează cele mai recente tehnologii dezvoltate în domeniu pentru tratarea pacienţilor care suferă de afecţiuni oncologice. Echipa medicală beneficiază de sprijinul Prof. Dr. Ion Christian Chiricuță, specialist reputat, cu experienţă de peste 30 de ani în domeniul radioterapiei, în Germania.
Primul centru Amethyst a fost deschis în 2012, în apropierea Bucureștiului și era singurul Centru de Radioterapie din România, care utilizează pentru toţi pacienţii trataţi tehnica IMRT-VMAT – cea mai nouă şi performantă soluţie de tratament a cancerului. În prezent, în România se găsesc două centre medicale Amethyst, în capitală şi în Cluj-Napoca. Clinica are o reţea de parteneriate în Europa şi Israel, care include centre de excelenţă precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Würzburg din Germania şi Institutul European de Oncologie de la Milano.

Mai multe detalii: https://www.aegon.ro/Pensii_Private_Viata/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 515
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 1520 zile, 30 Ian. 2020

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .