poze rituri i pove ti de toamna la funda ia calea victoriei

Rituri și povești de toamnă la Fundația Calea Victoriei

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 31 Octombrie 2015 15:00 - Sâmbătă 31 Octombrie 2015
Str Popa Soare nr.40, etaj 1

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 30/50

Te invităm la Fundația Calea Victoriei sâmbătă, 31 octombrie, între 15:00-17:00, la evenimentele gratuite tematice, petrecute în Popa Soare 40.

Vino la o seară de Halloween diferită și vei afla care este originea obiceiurilor străvechi din această noapte magică și care erau practicile și ritualurile prin care vechii celți atrăgeau abundența în lunile de recoltă și belșug. Am pregătit povești de spus la lumina misterioasă a lumânărilor, despre spirite, credințe și vrăjitoare din alte vremuri.

Toți cei care ne vor vizita în seara de Halloween vor primi din partea noastră, a gazdelor, un voucher valoric de 50 de lei ce reprezintă un avans pentru următoarele cursuri ale Fundației Calea Victoriei.

Program:

15:00 – 16:00

Mario Barangea, specialist în istoria ideilor și religiilor, va povesti despre cum a apărut de fapt această celebră sărbătoare. Plecând de la riturile celtice pâna la sărbătoarea catolică a tuturor sfinților, Halloween este o sărbătoare a bogăției recoltelor și a bunei dispoziții.

Eduard Bucescu, lector în domeniul dezvoltării personale, va vorbi despre asocierea dintre toamnă și abundență, prosperitate. Toamna este cel mai propice sezon pentru a ne inventaria acumulările din timpul anului și a valorifica „bogățiile” ascunse din viața noastră.

Valentina Bălașa Ario, creator de imagine, și Teodora Vărzaru, artist plastic, vor realiza un DEMO cu tema „Machiajul Gotic”. Vei găsi inspirație pentru machiajul potrivit pentru seara de Halloween, pentru a crea o apariție spectaculoasă și misterioasă.

16:00 - 17:00

Ștefania Gubavu, psiholog, va dezvălui rolul terapeutic al poveștilor și imaginea controversată a vrăjitoarelor, care sperie dar și fascinează. Am putea să privim vrăjitoarea ca figură interioară a psihicului nostru și să explorăm rostul ei în creșterea noastră interioară.

Cristian Vechiu, cercetator în domeniul studiilor religioase, ne va introduce în lumea vrăjilor și a ritualurilor din noaptea de Halloween. Vom vorbi despre simbolul nopții, despre lumea morților și despre așa-zisele vrăji făcute în miez de noapte cu ocazia acestei sărbători.

Anita Sterea, istoric, ne va povesti cu mult umor și relaxare cum, pornind de la poveștile legate de celebrul Vlad Țepes, s-a ajuns la legenda contelui Dracula și a vampirilor misterioși, fermecători dar înfricoșători din filmele americane.

Dacă dorești să participi la unul din evenimentele noastre de Halloween te rugăm să trimiți un mail la contact@victoriei.ro cu numele tău și evenimentul ales. Participarea este posibilă în limita locurilor disponibile.

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 637

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3082 zile, 21 Oct. 2015

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .