poze parfumul din antichitate la extravagantele contemporane

PARFUMUL: din Antichitate la extravagantele contemporane

Bucuresti , Bucuresti. Luni 22 Iunie 2015 19:00 - Miercuri 24 Iunie 2015
Str Popa Soare nr 40, etaj 1,

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/25

Fundația Calea Victoriei organizează luni 22 iunie, începand cu ora 19:00 un curs fabulous despre istoria Parfumului din Antichitate la extravaganțele contemporane, susținut de Monica Neațu, un istoric vrăjit de miresmele încântătoare create de marile case de parfumuri.

“Vă invit, de-a lungul a trei ateliere, să descoperim istoria și semnificațiile parfumului, să îi aflăm secretele și să îi descoperim utilizările. În călătoria noastră înmiresmată, ne vom opri asupra unor imagini și reclame celebre, vom afla notele dominante din parfumurile faimoase, iar la final ne vom delecta cu câteva rețete și testere.”-Monica Neatu

Parfumul, deopotrivă sacru și efemer, a fascinat oamenii încă de la începuturile Istoriei. Povestea sa ne pune în fața a numeroase curiozități și paradoxuri, căci efluviile sale încântătoare ne plasează într-o lume a seducției.

Dezvoltarea conceptului de haute-couture a transformat capriciile unei împărătese în adevărate capodopere olfactive, casa Guerlaine intrând în istorie grație Eugeniei de Montijo (soția lui Napoleon III). Belle Époque și perioada interbelică au impus parfumurile asociate marilor case de modă, dar cea care a modificat definitiv istoria parfumului a fost domnișoara Chanel. Ea a propus, în anii “20, nu doar un parfum, ci un concept – cel al femeii libere și conștientă de farmecul său. Astăzi, nenumăratele miresme inventate de nasurile celebre din lumea artizanilor produc o fascinație mereu vie și ne pun în fața a diverse dileme legate de istoria încâtătoarelor miresme.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Lumea Orientului Antic și utilizarea primelor parfumuri. Corintul și începuturile “industriei” parfumurilor. Miresmele romane și extravaganțele de la sfârșitul Antichității. Evul mediu și aromele orientale. Apariția alambicului și regulile distilării. Parfumul reginei Ungariei și utilizarea alcoolului în compoziție.

2. Aromat și pestilențial în epoca Renașterii și Barocului. Atunci când parfumurile, pudrele și pomezile înlocuiau apa… Mănușile parfumate și gloria orașului Grasse. O nouă profesie – creator de parfumuri. Epoca luminilor și întoarcerea spre natural. Cu ce se parfumau doamna de Pompadour și Maria Antoaneta? Eau de Cologne Originale 4711.

3. Începuturile parfumeriei moderne. Guerlain – emoție, atmosferă, personalitate. Creatorii de modă și parfumurile – Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, Jean Patou. Câteva nasuri celebre. Importanța flaconului. Artizanii contemporani și invențiile lor fascinante – de la mure și mosc la parfumul hainelor uscate la soare.
La ateliere vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a povestilor si informatiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, sapunuri, pudre, etc.

Lector: Monica Neațu
Data incepere: 22 Iunie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3; Frecventa: zilnic: luni-miercuri (22 - 24 iunie)
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri – Blv Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/istoria-parfumului-din-antichitate-la-extravagantele-contemporane/

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1462

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3247 zile, 04 Iun. 2015

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .