poze notele o evaluare constructiva a performantelor scolare

Notele, o evaluare constructiva a performantelor scolare?

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 8 Aprilie 2015 12:00

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 30/50

Editura Delfin, alaturi de Colegiul National Emil Racovita, prezinta lectia deschisa “ALTFEL de auxiliare didactice pentru cele mai bune rezultate scolare!”, in cadrul programului “Scoala ALTFEL 2015 – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

Cat de relevante sunt notele in procesul de formare a elevilor?

Notele obtinute in urma testelor de evaluare si a lucrarilor de control deschid oportunitati educationale si pot pune bazele unui viitor profesional de succes. Totodata, calificativele primite au insuflat elevilor, de-a lungul timpului, ideea de competitie, motivatie si etica a muncii prin consecventa si seriozitate.

Fara a exagera importanta notelor, accentul trebuie pus pe evaluarea critica si constructiva a eforturilor educationale depuse de fiecare elev in parte. Pentru o evolutie remarcabila pe parcursul anilor de studiu, este necesara indrumarea corecta a elevilor atat de catre profesori, cat si de parinti.

Totodata, notele pot evidentia aspectele ce necesita interventii remediale imediate sau pe termen lung si permit o comparatie a performantelor scolare in diferite stadii de evaluare.

Credeti ca testele de evaluare au si un alt scop?

Va invitam miercuri, 8 aprilie, incepand cu ora 11:30, la Colegiul National Emil Racovita din Bucuresti, pentru a lua parte la o dezbatere asupra utilitatii evaluarilor sumative si interne a elevilor, pornind de la un instrument inovativ si practic de verificare a competentelor de Limba si Literatura romana, destinat elevilor de gimnaziu: Portofoliul de Evaluare Formativa.

Editura Delfin, alaturi de Colegiul National Emil Racovita, prezinta lectia deschisa “ALTFEL de auxiliare didactice pentru cele mai bune rezultate scolare!”, in cadrul programului “Scoala ALTFEL 2015 – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!.

Prof. Mimi Dumitrache si prof. Diana Florentina Basalic vor prezenta in cadrul evenimentului lucrarea “Portofoliul de evaluare formativa – Limba si Literatura Romana, clasele V-VIII”, un instrument modern ce ajuta elevii in procesul de evaluare a competentelor prin feedback-ul direct primit in urma notelor obtinute.

Elevii vor lua parte la prezentari de carte, jocuri, concursuri si vor fi incurajati sa creeze un dialog cu cadrele didactice si moderatorii evenimentului, pentru a-si spune parerea cu privire la modul de evaluare si testare a competentelor, in vederea atingerii celor mai bune rezultate scolare.

Ajuns la cea de-a patra editie, programul „Scoala Altfel 2015”se desfasoara in perioada 6-10 aprilie si are scopul de a inlocui orele normale de studiu cu initiative si proiecte interactive si educative.

Mai multe detalii: http://bit.ly/1Gk0SGA

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 952
baluta cristina

Adaugat in urma cu 3279 zile, 07 Apr. 2015

Adaugat de Editura Delfin

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .