poze expozitia george enescu si casa regala a romaniei poate fi va

Expozitia “George Enescu si Casa Regala a Romaniei” poate fi va

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 19 Mai 2015 12:00 - Duminică 31 Mai 2015
Calea Vitan, nr.55-59

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/500000

Intre 9 mai si 9 august, primul centru comercial modern din Romania le pune la dispozitie clientilor sai expozitia “George Enescu si Casa Regala a Romaniei”, in cadrul careia pot vedea facsimile ale unor documente celebre, de la „Hymn Jubilar” de George Enescu pana la fotografii cu celebrul muzician si membrii Casei Regale si dedicatii adresate lui de Carmen Sylva.

Bucuresti Mall, un centru comercial care sustine activ artele, aduce in atentia clientilor sai expozitia “George Enescu si Casa Regala a Romaniei”, curatoriata de Cristina Andrei (manager al Muzeului Naţional „George Enescu”). Vernisajul a avut loc pe 9 mai si a coincis cu un recital al Grupului Vocal Canticum, dirijat de Razvan Rados. Totodata, pe 1 iunie, tot in incinta mall-ului, doritorii vor putea asculta corul de copii Kanticum.

Vizitatorii expozitiei vor putea vedea facsimile ale unor documente celebre, ce atesta relatia dintre cunoscutul compozitor si Casa Regala a Romaniei: ziarul “Curentul” din 2 noiembrie 1941 (“M.S. Regele decoreaza pe maestrul George Enescu”), fotografii cu muzicianul, Regele Mihai, Regele Ferdinand, Regina Maria si cu Maria Cantacuzino-Enescu, dar si scrisori adresate de Enescu lui Carol al II-lea, precum si pagini din corespondenta dintre Regina Elisabeta si compozitor, plus o telegrama trimisa lui de catre Carmen Sylva.

Pe langa articolele din presa vremii – interviuri cu Enescu aparute in “Rampa”, “Lupta”, “Flacara”, “Steagul”, “Femeia şi caminul” si “Adevarul” –, vizitatorii expozitiei vor putea vedea imagini cu diplomele si decoratiile acordate muzicianului de Casa Regala a Romaniei (Medalia Jubiliara Carol I, Coroana Romaniei in grad de Comandor, Steaua Romaniei in grad de Comandor), cu pagini de manuscris, inclusiv “Aubade – trio de coarde” şi “Aubade – cvartet de coarde” (1902), dedicate aniversarii a 30 de ani de casatorie a cuplului regal.

Mai multe detalii: http://bucurestimall.com.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1247
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 3257 zile, 19 Mai. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .