poze cum aleg romanii un sejur pe litoral in strainatate

Cum aleg romanii un sejur pe litoral in strainatate

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 9 Iunie 2015 17:15 - Miercuri 10 Iunie 2015
Piata Gara de Nord, nr. 3-5

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/50000

Desi stau in medie intre trei si patru ore la plaja, acesta e elementul decisiv in functie de care romanii opteaza pentru un sejur pe litoral in strainatate. Aleg hotelul in functie de apropierea de plaja si au preferinte ferme in privinta acesteia: trebuie sa fie lata, cu nisip fin, intrare lina in mare, sa aiba dotari moderne (inclusiv baruri), activitati de agrement si sa fie preferabil aproape de centrul statiunii, potrivit datelor celui mai mare tour operator de vacante charter din piata autohtona, Christian Tour.

"De doua sezoane incoace, romanii cheltuie in medie intre 300 si 350 de euro per persoana pe un sejur de sapte zile pe litoral in strainatate, sejur pe care il aleg in functie de plaje. Opteaza pentru cele late si cu nisip fin, poate datorita obisnuintei cu plajele din Romania, si doresc ca ele sa fie bine dotate cu sezlonguri, umbrele si baruri.

Totodata, cele mai bine vandute hoteluri sunt cele situate pe plaja sau care au shuttle bus asigurat catre plaja. Acesta este factorul decisiv in functie de care romanii aleg un hotel, dar nu singurul. Cei mai multi aleg hotelurile situate in statiuni, nu la periferia acestora. Cauta de obicei locatii unde sa gaseasca taverne, magazine, centre de inchiriere scutere/ATV etc", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe langa dimensiunile si dotarile plajelor, foarte apreciate – in special de catre familiile cu copii – sunt cele cu o intrare lina in apa, fara pietre. Cu toate ca stau la plaja intre trei si patru ore pe zi, romanii sunt mari amatori de activitati de agrement: inchiriaza echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing si banana surfing, dar fac si windsurfing, si kitesurfing. Mai mult, se dau in vant dupa croazierele cu mici ambarcatiuni, iar, in ce priveste viata de noapte, turistii romani prefera cluburile situate pe plaja sau petrecerile ce se desfasoara in astfel de locatii.

Plajele preferate ale romanilor, conform datelor Christian Tour:

1. Navagio – Insula Zakynthos
Una dintre destinaţiile de top ale amatorilor de turism este fara doar şi poate Plaja Navagio, situata pe coasta de vest a insulei, unde poate fi admirata misterioasa epava a contrabandiştilor.

Poveştile spun ca, in anul 1983, un vas care transporta ilegal ţigari a naufragiat pe malul golfului Agios Georgios, aşa cum i se spunea atunci. In anii ce au urmat, nisipul a inghiţit puţin cate puţin barca, lasand expuse doar cateva parţi ale sale. Pachete de vacanta de la 389 euro/persoana*.

2. Porto Katsiki – Insula Lefkada
Plaja Porto Katsiki este locul perfect pentru a te bucura de frumuseţea naturii. Aceasta se afla la 40 de kilometri de oraşul Lefkada şi este inconjurata de stanci impresionante. La plaja se ajunge coborand 80 de trepte sau cu barca din satele Vassiliki şi Nydri. Pachete de vacanta de la 59 euro/persoana*

3. Koukounaries – Insula Skiathos
Plaja Koukounaries. Presarata cu paduri de pin ce inconjoara o laguna considerata rezervatie naturala, plaja a fost declarata cea mai frumoasa plaja din Grecia. Pachete de vacanta de la 65 euro/persoana*.

4. Canal d’Amour - Insula Corfu
Conform legendelor locale, indragostitii care traverseaza inot canalul, ce se aseamana pe alocuri cu o pestera, nu se vor desparti niciodata, iar cei care se scalda in apele canalului cand acesta e umbrit vor fi mereu norocosi in dragoste. Pachete de vacanta de la 69 euro/persoana*.

5. Elafonisi – Insula Creta
Superba plaja situata vizavi de insula Elafonisi este una dintre cele mai frumoase din Creta. Un petic de plaja, in forma de semiluna, cu nisip fin auriu şi roz şi apa turcoaz puţin adanca, este un adevarat colţ de rai. Pachete de vacanta de la 349 euro/persoana*.

* Tarifele sunt exprimate de persoana/sejur sapte nopti, transport cu autocarul sau avionul in functie de destinatie.

Mai multe detalii: https://www.christiantour.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1113
Cuvinte cheie: Bucuresti
zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 3215 zile, 09 Iun. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .