poze cp castigatorii festivalului de film plaza romania

CP Castigatorii Festivalului de Film Plaza Romania

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 11 Martie 2015 18:00 - Miercuri 11 Martie 2015
Plaza Romania, Bd. Timisoara nr. 26Z

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/5000

Câștigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza România

București, 9 martie 2015– Cele trei jurii, fiecare compus din trei membri, au acordat la ceremonia de premiere, ce a avut loc la Cinema Movieplex pe 7 martie, cele cinci trofee ale primei ediții a festivalului.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, juriul competiției oficiale, compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film, a oferit Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro) scurtmetrajului “Buumes”, de Martin Guggisberg. Atuurile acestui film au fost, potrivit juriului, umorul negru, povestea excelentă, atmosfera auster-absurdă și jocul actorilor.

Juriul competiției filmelor de animație, alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică, a acordat Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului“Keith Reynolds Can't Make It Tonight”, de Felix Massie. Potrivit juriului, acest scurtmetraj e o comedie cu un scenariu extrem de bun care folosește un stil foarte simplu, ce ține de benzile desenate, pentru a spune povestea. Având un minunat voiceover ironic care călăuzește spectatorul prin nefericita zi a lui Keith, filmul e un comentariu social extrem de amuzant.

În ce-i privește pe cei care au decis câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson au oferit Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului “Lothar”, de Luca Zuberbühler. Juriul a apreciat ideea amuzantă, dusă până la consecințe absurde, scenografia și imaginea, dar și atmosfera postapocaliptică și totuși extrem de comică.

Premiul pentru film românesc, acordat de Asociația Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru scurtmetrajul “Cai putere”, iar premiul pentru imagine, oferit de Cinelab, a fost adjudecat de comedia “A Mile in These Hooves”, de James Brylowski.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și s-a desfășurat la Cinema Movieplex.La festival au putut fi vizionate 26 de scurtmetraje în competiția oficială, 20 de filme realizate de studenți și 32 de animații.Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Parteneri și sponsori ai evenimentului: Auto Motor și Sport, b365.ro, Beau Monde, "Ca-n filme" (Digi 24), Casa și Grădina, Casa Lux, Cațavencii,Cinelab, Cinemagia,Cinemarx, Evenimentul zilei, feminis.ro, Lay’s, National Geographic, Pepsi, Radio 21, romaniatv.net, Sicomedia, United, Ziarul Metropolis.

Mai multe detalii: http://plazaromania.ro/fidelicard

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 681
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 2880 zile, 11 Mar. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs profesional autocad lt

Curs profesional Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
  • Ai ceva de zis?

    .