poze cea mai veche cafenea din bucuresti isi improspateaza meniul
poze cea mai veche cafenea din bucuresti isi improspateaza meniul poze cea mai veche cafenea din bucuresti isi improspateaza meniul

Cea mai veche cafenea din Bucuresti isi improspateaza meniul

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 30 Octombrie 2013 12:00

Categorii: Alte Evenimente

Bucuresti, 30 octombrie 2013 - Incepand cu luna noiembrie, Cafeneaua Veche isi intampina oaspetii cu un meniu nou, inspirat de anotimpul rece. Avand la baza bucataria mediteraneana, preparatele din noul meniu se disting printr-o paleta de arome mai puternice si mai indraznete, texturi mai bogate, dar pastreaza in acelasi timp nota creativa care l-a consacrat pe Bucatarul-Sef Viorel Neacsu.

Cafeneaua Veche, aflata pe strada Covaci Nr. 16 din Centrul Vechi, a fost atestata documentar in anul 1812 si este cea mai veche cafenea bucuresteana care functioneaza pana in prezent. In lunga ei istorie, la mesele sale au stat figuri de seama din high life-ul romanesc al secolelor trecute, precum Mihai Eminescu, in vremea in care facea parte din redactia ziarului „Timpul”. Cladirea, declarata monument istoric, gazduieste incepand cu anul 2011 restaurantul Vecchio 1812, iar din anul 2012, Cafeneaua Veche readusa la viata odata cu aniversarea sa de 200 de ani. Campania de relansare a Cafenelei Vechi a fost distinsa cu Aur in cadrul editiei din acest an a celui mai important festival european de PR, Sabre Awards.
La 2 ani de la redeschiderea spatiului, restaurantul paseste intr-o noua etapa, lansand un nou meniu cu specific mediteranean, insa cu preparate inspirate de anotimpul rece. „Un nou meniu, de la conceperea sa pe hartie, la primele experimente cu arome si texturi diferite, pana la prezentarea si servirea sa catre oaspeti este o adevarata provocare pentru intreaga echipa a unui restaurant,” spune Viorel Neacsu, Bucatarul-Sef al Cafenelei Vechi. „Pentru noi, este atat un exercitiu de creativitate, cat mai ales o ocazie de a ne surprinde clientii si de a invata gusturile si preferintele lor pentru a le putea satisface si mai bine in viitor.” Meniul Cafenelei Vechi contine preparate noi in proportie de peste doua treimi, pastrand felurile de mancare cele mai iubite de catre clientela fidela. Printre recomadarile Bucatarului-Sef se numara Capretta – branza de capra la gratar cu capsune si reductie de otet balsamic, Ravioli cu carne de crab si Friptura T-bone cu salsa de ardei copt.
La numai 33 de ani, Viorel Neacsu are deja in spate o experienta bogata pe care o datoreaza nu doar anilor in care a lucrat ca bucatar profesionist, cat mai ales pasiunii pentru arta culinara, urmata inca din copilarie, si calatoriilor in care a experimentat nenumaratele arome ale bucatariilor lumii. Inca de la redeschiderea din 2011, a pornit ca Bucatar-Sef al restaurantului, adunand in jurul sau o echipa tanara si talentata, mereu in cautarea unor modalitati de a-si surprinde oaspetii prin nota personala adaugata fiecarui preparat. De-a lungul timpului, Viorel Neacsu a fost mai mult decat liderul echipei de bucatari si s-a implicat in toate aspectele dezvoltarii restaurantului, devenit unul dintre cele mai apreciate din Centrul Vechi. Incepand cu aceasta toamna, un nou Bucatar-Sef s-a alaturat Cafenelei Vechi, Augustin Paraschiv, cel de la care Viorel Neacsu a invatat secretele meseriei de bucatar profesionist.
Noul meniu al Cafenelei Vechi poate fi degustat incepand cu luna noiembrie.
Cafeneaua Veche se afla pe Strada Covaci Nr. 16, langa Piata Sfantul Anton din Centrul Vechi al Capitalei.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3802 zile, 30 Oct. 2013

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .