poze cadouri solidare pentru cetatenii din sectorul 1 bucuresti

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 30 Martie 2013 10:15 - Sâmbătă 30 Martie 2013
str. Clucerului 49 A

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 1/100

Asociaţia CRIES in parteneriat cu asociaţiile REPER21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana, Fundația Chance for Life şi Fundatia Parada lanseaza Cadouri solidare pentru cetatenii din sectorul 1. Initiativa vizeaza dezvoltarea unor legaturi de solidaritate intre locuitorii sectorului 1, stimulata de proximitatea geografica si de o cunoastere mai buna a provocărilor sociale cu care se confrunta locuitori

Locuiți în București? Vă așteptăm pe 30 martie 2013 sa fim solidari cu persoanele afectate de criza economică!

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti
proiect pilot desfăşurat sub dezideratul
„Să facem din sectorul 1 Bucureşti un spaţiu al coresponsabilităţii sociale”


Asociaţia CRIES în parteneriat cu asociaţiile REPER21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana, Fundația Chance for Life şi Fundaţia Parada lansează Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1. Inițiativa vizează dezvoltarea unor legături de solidaritate socială între locuitorii sectorului 1, stimulată de proximitatea geografică și de o cunoaștere mai bună a provocărilor sociale cu care se confruntă concitadinii noștri.

Prin acest demers dorim sa îi încurajăm pe bucureșteni să se solidarizeze cu persoanele care se confruntă cu probleme financiare grave şi care nu reuşesc să îşi asigure nevoi de bază, la nivel personal şi familial. Ce putem face pentru ceilalți? sperăm să fie o întrebare pe care să și-o pună cât mai mulți dintre noi. Propunem pentru început sa ne gândim la anumite lucruri de strictă necesitate, obiecte utile, produse (precum haine,îmbrăcăminte sau cărți) pe care le-am putea oferi persoanelor care se confruntă cu probleme financiare grave, a căror viață este foarte afectată de diminuarea extremă a accesului la resurse.
(Mihaela Vețan, președinta asociației CRIES, Centrul de resurse pentru inițiative etice și soldiare)

Astfel, vă invităm să aduceți aceste lucruri sâmbăta, 30 martie 2013, între orele 10.00-14.00, la sediul asociaţiei REPER21, strada Clucerului 49A. Pentru evenimentul de lansare s-a dezvoltat un parteneriat de colaborare cu trei organizaţii neguvernamentale (Casa Ioana, Fundaţia Parada, Serviciu APEL) care lucrează cu persoane în dificultate şi care au realizat un necesar al nevoilor ce pot fi acoperite prin contribuţia cetăţenilor din sectorul 1 Bucureşti. Aceste informaţii pot fi consultate online la adresa: http://www.facebook.com/pages/Cadouri-Solidare/136647809848708?fref=ts.

Daca ajungeți pe 30 martie, echipa de organizare vă rezervă și alte suprize, propunându-vă să participați la un atelier de reciclare creativă, susţinut de organizaţia parteneră Chance for Life. Daca doriţi să confectionaţi pentru beneficiarii demersului sau pentru prieteni diverse obiecte utile (precum cutii) sau accesorii (brăţări şi lanţişoare), vă invitam să aduceţi reviste şi ziare vechi.

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 își propune sa fie un demers sustenabil și consistent, capabil să contribuie la bunăstarea cetățenilor din acest sector din București. De aceea, vom organiza lunar, în ultima sambătă a fiecărei luni, între orele 10.00-14.00 pe strada Clucerului 49A, campanii de colectare de cadouri solidare pentru beneficiari a căror listă sperăm să o dezvoltăm continuu, cu sprijinul dumneavoastră.

"Prin acest demers, dorim să punem în evidenţă faptul că o serie de nevoi sociale pot fi rezolvate printr-o implicare mai mare a comunităţii locale şi o co- responsabilizare (de tipul Ce aș face eu, dacă ai face și tu...). Totodată, acţiunea aduce în prim plan importanţa solidarizării cu persoanele în situații de risc sau afectate extrem de criza economică. Acest demers pilot are ca trăsătură principală dimenisunea de voluntariat şi cea de punere în comun a unor resurse (timp, resurse materiale şi imateriale) existente la nivelul sectorului 1, pentru a contribui la rezolvarea parțială a unei situații critice ", ne-a declarat Ana Pălăduş, responsabil local al proiectului.


Demersul Cadouri solidare este dezvoltat în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active, proiect care a facilitat consultarea cetăţenilor din sectorul 1 cu privire la bunăstarea socială. În exprimarea criterilor de bunăstare pentru sectorul 1 Bucureşti au fost implicaţi 271 de cetăţeni din 21 de grupuri omogene diferite. Indicatorul care a colectat cele mai multe răspunsuri este indicatorul putere de cumpărare/acces la finanţe, sub acesta fiind exprimate mai multe nevoi pe care concitadinii noștri nu reuşesc să le mai satisfacă din lipsa de resurse financiare, respectiv: alimentaţie, îmbrăcăminte, medicație (tratamente medicale), dar și petrecerea timpului liber.

Mai multe informaţii despre denersul Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti pot fi obținute de la Ana Pălăduş, responsabil local al proiectului, ana.paladus@reper21.ro, telefon: 0745.300.499.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/pages/Cadouri-Solidare/136647809848708?fref=ts

Pret bilet: -

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 845

Eveniment postat de organizator

georgiana paun

Adaugat in urma cu 4021 zile, 25 Mar. 2013

Adaugat de georgiana.paun

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .