poze bucure ti aventura coolturala
poze bucure ti aventura coolturala

București. Aventura Coolturală

Bucuresti , Bucuresti. Luni 19 Septembrie 2016

Categorii: Alte Evenimente

Pe 17 septembrie s-a lansat București. Aventura Coolturală, un proiect care transformă liceenii în exploratori ai spațiilor urbane bucureștene. Cu ajutorul ghizilor cu experiență și ai artiștilor Lia Perjovschi, Sorin Onișor și Cătălin Saizescu, peste 200 de liceeni vor vizita la pas orașul și vor învăța să spună povești în imagine și film despre experiențele lor. Proiectul este organizat de Fundația „Voci Strămoși” și face parte din programul Arcub „București – Orașul In-vizibil 2016”.

Proiectul se derulează în perioada 17 septembrie – 29 octombrie și începe cu trei tururi de explorare la pas a unor trasee din capitală, prin care liceenii vor descoperi istoria, cultura și arhitectura locală. Explorarea va fi ghidată de un ghid cu experiență, pe traseele Piața Universității – Piața Amzei, Parcul Carol I – Uranus și Piața Foișorul de Foc – Dealul Patriarhiei. Participanții vor descoperi spații fragmentate și vor avea ocazia să discute despre istoria locurilor și contrastele dintre clădirile de birouri și mahalalele modeste.
La finalul fiecărui tur, tinerii vor participa la câte un atelier prin care vor învăța cum să redea propriile experiențe despre descoperirile făcute, sub forma unor testimoniale vizuale. Artista Lia Perjovschi, fotograful Sorin Onișor și regizorul Cătălin Saizescu vor ajuta tinerii să-și exprime propria viziune despre locurile vizitate prin desen, fotografie și scurt metraj de film documentar. Programul include și șase excursii la muzee și instituții de cultură, având ca teme artă și folclor, tehnică și progres, minorități și muzică.
Elevii sunt selectați atât din licee centrale, cât și din școli aflate în cartiere periferice. Proiectul propune astfel, pe lângă oportunitatea de a lua contact cu medii culturale valoroase și de a participa activ la construirea identității propriului oraș, și un spațiu de interacțiune între liceeni din comunități care adesea rămân deconectate.
“Ne dorim ca tinerii să aibă un contact autentic atât cu artiști, cât și cu elemente de cultură autohtonă. Aventura este “coolturală” pentru că implică tineri care, indiferent de cartierul în care trăiesc, au șansa să devină co-creatori ai culturii urbane, să își dezvolte propria voce artistică, să devină curioși să afle și să repovestească și alte istorii ale spațiilor din orașul lor”, a spus Cristina Popovici, managerul proiectului.
După atelierele de lucru, tinerii vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a revizita traseele și pentru a reconstitui prin tehnici de “mind mapping”, “timeline”, albume foto și mini-filme testimoniale vizuale originale cele mai relevante aspect

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/AventuraCoolturalaComunitate/?fref=ts

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 778
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

aila veli

Adaugat in urma cu 2775 zile, 18 Sep. 2016

Adaugat de Aila14350

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .