poze vernisaj natalia cebanu lighted essence
poze vernisaj natalia cebanu lighted essence poze vernisaj natalia cebanu lighted essence

Vernisaj Natalia Cebanu, "LIGHTED ESSENCE"!

Bucuresti , Bucuresti. Joi 13 Decembrie 2018 19:00 - Joi 13 Decembrie 2018
Parfumului 19

Categorii: Alte Evenimente , Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 10/0

„LIGHTED ESSENCE” ( Natalia Cebanu) propune o serie de 4 instalații, 4 picturi și 4 proiecții video

Expoziția "LIGHTED ESSENCE" propune o serie de 4 instalații, 4 picturi și 4 proiecții video care ne invită în universul interior al artistei Natalia Cebanu.
Picturile, ca niște ilustrații de basm, ne introduc în universul mitologic al celor 4 elemente primordiale din mitologia universală: pământ, aer, apă, foc. Artista folosește un desen ingenuu, delicat, completat de culori vii într-un decor oniric, în pandant cu instalațiile de leduri, care aduc în contemporan o viziune inocentă.
Dualitatea este un concept explorat și în proiecțiile video care prezintă cele 4 elemente primordiale și din perspectiva uman-emoțională specifică lumii interioare.
Lucrările Nataliei Cebanu redefinesc în limbajul artistic contemporan, ”Cosmosul” filosofiei antice, construit din cele 4 elemente: focul din care s-a născut cerul, apa din care s-au născut mările şi Oceanul, aerul din care s-au născut vânturile şi furtunile şi pământul care a dat formă lumii.

Îmbinând pictura cu instalațiile și proiecțiile multimedia, artista propune, un moment de liniște în tumultul contemporan, când riscăm să ne risipim în prea multe informații, copleșiți de prea multe emoții, să devenim rigizi încercând sa facem față provocărilor de zi cu zi.
Natalia Cebanu ne propune, de fapt, să revenim la esența lucrurilor, si mai presus de atât, la esența noastră, unde avem deja toate răspunsurile.

...............................

Născută la Chișinău, Natalia Cebanu este absolventă a liceului de Muzică și Arte Plastice „Gh. Tăttărescu” din Focșani, secția arte plastice. În 2010 a absolvit Universitatea Națională de Actorie și Cinematografie "I.L.Caragiale" secția actorie, clasa profesorilor Ion Cojar și Adrian Titieni. Încă din liceu s-a implicat activ în viața culturală, cu publicarea de proză scurtă și poezii la cenaclul literar local, de asemenea înființează o trupă de muzică rock. S-a implicat în proiecte de artă dramatică, ca actor și regizor, iar în 2006 a realizat prima expoziție de fotografie la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. De la absolvirea studiilor universitare și până în prezent, tânăra actriță a jucat în diverse producții de televiziune, dar și în piese de teatru și filme independente. În anul 2016 face prima expoziție de ilustrație „The Royal Bunny”.
De-a lungul timpului, Natalia Cebanu explorează multiple limbaje artistice, în dorința mereu vie de a crea sau a descoperi o artă cât mai divers exprimată, într-o formă nouă și complexă, căutând să ofere spectatorului o experiență cât mai cuprinzătoare.
...............................
Asociația non guvernamentală HEARTH este un grup, un spațiu, o idee. Fiind situată în fosta casă a scriitoarei Sivia Kerim și a cineastului Mircea Veroiu, noul spațiu păstreaza în continuare o direcție culturală și un mediu propice pentru manifestări artistice, promovând noile valori ale artei.

Mai multe detalii: http://www.iexplore.ro/natalia-cebanu-lighted-essence/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 885
corina stefan

Adaugat in urma cu 1963 zile, 09 Dec. 2018

Adaugat de CorinaStefan

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .