poze ghizii fericirii isihasmul cu domnul andru vasile si dnul aurelian scrima
poze ghizii fericirii isihasmul cu domnul andru vasile si dnul aurelian scrima poze ghizii fericirii isihasmul cu domnul andru vasile si dnul aurelian scrima poze ghizii fericirii isihasmul cu domnul andru vasile si dnul aurelian scrima

Ghizii Fericirii – “ Isihasmul ”cu domnul Andru Vasile si Dnul. Aurelian Scrima

Bucuresti , Bucuresti. Joi 26 Aprilie 2012 19:00 - Joi 26 Aprilie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 5/60

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

Ghizii Fericirii – “ Isihasmul ”cu domnul Andru Vasile si Dnul. Aurelian Scrima
Joi, 26 APRILIE 2012, 19:00 - 21:00, Centrul Seeds for Happiness

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

Pentru intalnirea din aceasta saptamana va propunem ca subiect de discutie “Isihasmul”.
Cuvantul Isihasm provine din grecescul hesychia = tacere, liniste si concentrare interioara, este o traditie contemplativa datand din primele secole ale erei crestine. El se organizeaza ca o miscare de renastere spirituala cu numele de "isihasm" in secolul XIV, pe Sf. Munte Athos. Dar practica "rugaciunii neintrerupte", care sta in centrul acestui curent innoitor, dateaza din vechime. Emblematice sunt cuvintele ingeresti, auzite in minte de Arsenie cel Mare (354-449), pe cand era un senator roman; cuvinte care i-au "programat" restul vietii, spre isihasm in Nitria (Egipt): "Tace, fuge, quiesce" (Taci, fugi, linisteste-te)".

Polemica isihasta a inceput la 1341, intre doua personalitati simbol: ortodoxul Grigorie Palamas de la Muntele Athos, adept al contemplatiei si aparator al isihastilor, si dominicanul Varlaam din Calabria, adversar al contemplatiei, adversar al rugaciunii isihaste, adept al autoritatii sacramentelor, al celor 7 taine.

Polemica aceasta, discutata cu obida de unii teologi, trebuie apreciata ca un catalizator formidabil: gratie ei, isihasmul a castigat contur precis, fundamentare teologica si filosofica, transformandu se - din exercitiu individual izolat (datand din paleocrestinism), - in curent spiritual structurat.

```````````````````````````````````````````````````````````````````````
Cei care ne vor impartasi din cunoasterea lor despre Isihasm, sunt Dnul. Andru Vasile si Dnul. Aurelian Scrima, fondatorul Editurii Herald.

Domnul Andru Vasile s-a nascut in 1942, in Bucovina de Nord. A facut studii universitare la Iasi; a obtinut burse de documentare antropologica la Roma si Paris; masterat in filozofie la Trivandrum.

Sapte ani este lector universitar; apoi este redactor principal la revista "Viata Romaneasca". Dupa revolutia din 1989, este ales in functii de conducere in Uniunea Scriitorilor.

In 1990 structureaza si indruma Centrul de Practica Isihasta din Bucuresti, cu sapte filiale in tara. Face patru calatorii la Sf. Munte Athos. Participa la congrese de Istoria religiilor si la simpozioane de psihoterapie. Efemera rezidenta in Noua Zeelanda, in 1999, 2000.
Organizeaza tabere isihaste in Bucovina si stagii sapientiale la Kalymnos, Padova, Ischia, Barcelona, New York, Sydney. Din 2001 face parte din juriul international Balkanika.
Domnul Andru Vasile a publicat in jur de 30 de carti, beletristica si carti de spiritualitate de o deosebita importanta culturii romane.

```````````````````````````````````````````````````````````````````````
Se spune ca daca nu impartasim in viata noastra compania unor oameni care ne hranesc uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne da inspiratia si energia de care avem nevoie sa crestem si sa evoluam. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra.

In cadrul serii puteti castiga in urma unei tombole cartile “Terapia destinului” si “Isihasmul sau mestesugul linistirii“ autor Andru Vasile, acordate de Editura Herald

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald si povesti interesante despre oameni remarcabili.

Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus
Contact : E-mail: vlad@seedsforhappiness.ro / Mobil: 0735 565 140

Pret: Intrarea este libera, dar va sugeram o donaţie, astfel incat din sumele adunate, Centrul sa poata continua organizarea de programe destinate cresterii personale si spirituale a celor care manifesta un interes autentic in aceasta directie.

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/ghizii-fericirii-isihasmul-cu-invitat-remarcabil-dnul-andru-vasile-joi-26-aprilie/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1713

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4391 zile, 17 Apr. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .