poze curs online de desen digital sau pe hartie

Curs online de Desen: digital sau pe hârtie

Bucuresti , Bucuresti. Luni 6 Iulie 2020 19:00 - Luni 6 Iulie 2020
str. C. A. Rosetti, 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Alte Evenimente , Conferinte si Seminarii

Vreau să desenez mai bine. Vreau să știu dacă am talent la desen. Din 6 iulie, participă la Cursul online de Desen organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Teo Vărzaru. Cursul are 4 întâlniri, live, interactive, cu frecvență zilnică (6-9 iulie), de la 19.00.

Sigur ai văzut un tutorial de artă măcar o dată şi te-ai gândit că, dacă îl vei urma, vei reuşi să realizezi cel puţin un portret care „să semene”, sau un peisaj maritim impresionist. Cu toate acestea, parcă ceva nu e bine, dar nu-ţi dai seama ce, fiindcă tutorialele nu dau şi feedback.

La cursul online de desen, afli cum se creează şi se dezvoltă o imagine pe suport digital sau pe hârtie, cu ajutorul regulilor compoziţionale, al geometriei şi măsurătorilor.

Înveți atât noţiuni despre compoziţia plastică, cât şi despre estetica unei imagini. La finalul acestui curs de desen online, vei putea crea o copertă de carte, un afiş sau o lucrare de artă digitală.

Cursul este practic, ca să participi ai nevoie de:

• Apple Pencil sau orice Stylus şi tableta pe care trebuie să instalezi aplicaţia gratuită Ibis Paint.
sau

• Un sketchbook/bloc de desen/caiet de schiţe (nu mai mici de A4), o varietate de creioane de la HB-8B simple, cu mină de grafit sau colorate, radieră, ascuţitoare şi eventual o linie, liner, acuarele sau tuş.

Vei mai avea nevoie de un mic spaţiu pe care să-l transformi în „atelier” o dată pe săptămână (o masă sau un şevalet). Un scaun confortabil şi sursă de lumină clară şi bună, ca atunci când vei arăta desenul să poţi primi feedback.

Cursul online de desen are patru şedinţe:

1. Introducem aplicaţia pe care vom lucra şi instrumentele de lucru de care dispunem. Compoziţia unei imagini. Ne concentrăm pe construcţia unor corpuri geometrice de bază şi înţelegerea acestora astfel încât să ne dezvoltăm „vederea în spaţiu”, percepţia dimensiunilor şi a detaliilor. Ne obişnuim cu folosirea instrumentelor cu care lucrăm, fie că e vorba despre Stylus sau creion.

2. Obiecte cotidiene. Pornind de la cunoştinţele acumulate la prima şedinţă, desenăm un obiect de zi cu zi, căruia îi adăugăm lumină şi umbră, diferite culori, texturi sau efecte (se pot folosi acuarele sau creioane colorate şi liner/pix/tuş negru).

3. Perspectiva. Ca să putem introduce un obiect într-un context trebuie să înţelegem nişte noţiuni de bază despre perspectivă. În această şedinţă vom discuta despre cum putem să creăm iluzia de adâncime şi impresia de distanţă.

4. Schiţă de portret. Ultima şedinţă a cursului îşi propune să ofere câteva informaţii despre cum construim un portret. În încercarea de a reda câteva trăsături ale chipului uman în toată complexitatea sa, bazate pe o structură corectă, ne vom uita la diferite portrete şi, pe baza măsurătorile „chipului perfect”, vom studia micile diferenţe dintre proporţiile care ne fac unici.

Cu ajutorul acestor cunoştinţe şi a instrumentelor digitale ne vom depăşi frica de a aborda un subiect atât de complex şi ne vom face autoportretul sau portretul unei persoane apropiate.

Cursul începe luni, 6 iulie, are 4 ședințe, cu zilnică, de la 19.00-21.00. Taxa de participare la curs este 300 de lei și poate fi achitată direct de pe site-ul fundației, aici.

Dacă ai nevoie și de alte informații, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/curs-online-de-desen-digital-sau-pe-hartie/

Pret bilet: 300 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 467

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1454 zile, 24 Iun. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
saga festival 2024

SAGA Festival 2024

Bucuresti, Bucuresti. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .