poze curs de desen creion carbune pastel

Curs de Desen: creion, carbune, pastel

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 9 Ianuarie 2019 19:00 - Miercuri 9 Ianuarie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Alte Evenimente , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 0/12

Fundația Calea Victoriei vă invită de miercuri, 9 ianuarie, ora 19:00, la Cursul de Desen: creion, cărbune, pastel, susținut de Teodora Vărzaru.

Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate învăța să deseneze, deoarece desenul poate însemna talent și imaginație, dar în aceeași măsură poate însemna doar observație, măsurători și exercițiu.

Desenul este o tehnică și o artă care constă în reprezentarea grafică a unui obiect, a unei figuri, sau a unui peisaj pe o suprafață bidimensională, plană sau curbă. Reprezentarea se face în general prin linii, puncte, pete, simboluri etc. Desenul poate fi monocrom sau colorat.

Nimic mai simplu. Dar de unde începem și unde ne propunem să ajungem? Iată temele celor 4 întâlniri:

1 – Bazele unui desen. Învățăm cum să încadrăm o imagine. Ce înseamna compoziția și care sunt regulile compoziționale. Cum se începe o compoziție de natură statică. Cum să măsurăm astfel încât să ne educăm simțul vizual și coordonarea mână-ochi.

2 – Hașură. Umbre și lumini. Pe aceeași natură statică deja începută în cursul anterior, aflăm care este firescul umbrelor. Învățăm ce este hașura și cum să o folosim corect. Ne îndreptăm atenția către diferitele tipuri de contrast, dar și către degrade-uri fine și tonuri subtile.

3 – Mari artiști. Ne inspirăm din desenele lui Albrecht Durer, da Vinci, Degas, Cezanne, Renoir, Rodin, Toulouse-Lautrec, Picasso, Van Gogh, Warhol și mulți alții, pentru a putea înțelege mai bine cu ce provocări s-au confruntat aceștia în realizarea unei opere. Și cu atât mai mult vom începe să înțelegem diferențele dintre desenul caracteristic picturii, cel al graficii, desenul de arhitectură sau cel al sculptorilor.

4 – Ce este un crochiu? Ne vom ajuta de informațiile deja acumulate și vom exersa simțul observației încercând să facem schițe după corpul uman. Vom afla cum surprinzi „esența” unui om sau a unui obiect într-un timp scurt. Ne vom ajuta de cretă color și acuarelă, ca să realizăm mai multe astfel de crochiuri.

Cursul de desen pentru începători începe miercuri, 9 ianuarie, ora 19.00. Are 4 întâlniri, cu frecvență săptămânală, și se desfășoară la Fundația Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Ca să participi e necesar să te înscrii pe contact@victoriei.ro și să achiți taxa de participare (400 de lei, materiale incluse).

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/curs-de-desen-creion-carbune-pastel/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 626

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1962 zile, 06 Dec. 2018

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .