poze apus i rasarit de soare in postavarul
poze apus i rasarit de soare in postavarul poze apus i rasarit de soare in postavarul poze apus i rasarit de soare in postavarul

Apus și răsărit de soare în Postăvarul

Brasov , Poiana Brasov. Sâmbătă 26 Iunie 2021 10:00 - Duminică 27 Iunie 2021

Categorii: Alte Evenimente , Sport si Excursii

Numar min/max participanti: 10/16

Ajunși în vârf veţi avea senzaţia că sunteţi deasupra lumii

Pe 26-27 iunie ajungem în Masivul Postavarul situat la 1799 de metri altitudine care oferă o panoramă superbă a staţiunii Poiana Braşov a oraşului Braşov precum şi a Munţilor Bucegi şi Ciucaş. Ajunși în vârf veţi avea senzaţia că sunteţi deasupra lumii veţi admira peisaje superbe şi veţi avea parte de o porţie bună de aer curat.

Ce vom face? Îţi spunem exact să-ţi poţi imagina!
Sâmbătă vă așteptăm în Brașov la ora 10:00 punct de întâlnire Livada Poștei în fața Bibliotecii Județene. Cine vrea să vină cu trenul ne putem întâlni în gară și mergem împreună în centrul orașului. Plecăm cu autobuzul spre Pietrele lui Solomon de unde începem traseul spre Cabana Postăvarul.

Traseu:

Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi al Poienii – Poiana Brașov – Prăpastia Lupului – Drumul Rosu - Cabana Postăvarul.

Durată traseu: 5-6 ore de mers ( în functie de grup condiții meteo etc )

Odată ajunși la cabană admirăm peisajul ne tragem sufletul și ne cazăm. Servim cina și plecăm spre Vârful Postavarul să vedem cel mai frumos apus de la înălțime coborârea spre cabană se va realiza în condiții de noapte o să avem nevoie de lanternă.

Închide ochii pentru un moment și imaginează-te în vârful muntelui liniște și soarele care se duce la culcare lăsând în urma lui o baie de culori o priveliște de milioane...pentru restul există mastercard :D Sună bine nu-i așa?

Drumul de la cabană până în vârf este de maxim 30-40 min. Cine este prea obosit poate admira spectacolul apusului de soare și de la cabană. Înainte de culcare ne strângem la un foc de tabără și stăm de povești pâna somnul pune stăpânire pe noi.

Cine se trezește de dimineață ajunge departe....da da da.... și prinde răsăritul din Vârful Postavarul. Plecarea este la ora 04:45, tu când ai văzut ultima oară răsăritul? Sigur o să merite efortul de a te trezi de dimineață. Facem încălzirea de dimineață....cine merge mâna sus!?

Când ajungem la cabană mai putem dormi puțin până la servirea micului dejun.
Duminică ne luăm la revedere de la cabană și pornim spre un nou traseu. Înainte de plecare cucerim un vârf mai mic Vârful Tâmpa. De aici putem admira tot Brașovul în splendoarea lui.

Traseu:

Cabana Postăvarul – Poiana Ruia – Culmea Crucur – Poiana Stechil – Tâmpa – Brasov Piața Sfatului.

Durată traseu: 3-4 ore de mers

Aventura noastră se termină în jurul orei 15:00 pentru cine dorește și are timp putem sta la o cafea și ceva de mancare. ​

!! ECHIPAMENT !!
- Bocanci de drumeție cu talpă aderentă și care să acopere glezna (cine nu are bocanci de drumeție nu intra în traseu)

- Pantaloni lungi

- Polar/ hanorac geacă

- Pelerină de ploaie(opțional)

- Șosete de drumeție sau șosete de schimb(opțional)

- Rucsac de 25-30 litri

- Lanternă – de preferat lanternă frontală

- Ochelari de soare

- Căciulă/bandană

- Mânuși

- Bețe trekking (opțional)

Ne rezervam dreptul să nu permitem plecarea în drumeție a celor care nu au echipamentul corespunzător siguranța voastră este prioritatea noastră nr. 1. Vă recomandăm să aveți la voi apă ciocolată fructe sandwich-uri și să purtați pe sub hanorac tricou din material sintetic să respire corpul.

Respectă pădurea! Nu rupe florile și nu arunca gunoaie pe jos. Fii civilizat! Prețuiește natura!

Costul eXcursiei este de 379 lei și include : fotograf ghid montan autorizat și ghid de turism national autorizat cazare o noapte in camera de 2 persoane la Cabana Postavarul cină și mic dejun.

Rezerva-ti locul din timp! Grupul o să fie format din maxim 16 persoane sau minim 10 persoane. După confirmarea disponibilității locului/locurilor se va achita un avans de 179 lei.

* În cazul în care nu mai poți participa la eveniment suma achitată se returnează doar daca gasești înlocuitor.

** În cazul condițiilor meteo nefavorabile ne rezervăm dreptul de a modifica traseul sau chiar modificarea zilei de plecare.

Înscrierile se fac pe site-ul nostru : www.xcursii.ro sau pe pagina noastră de fb :

https://www.facebook.com/Xcursii.ro/

Ne poți contacta oricând iar noi iți vom oferi toate informațiile necesare :

Neagu Andreea

Tel : 0764.537.516

Mail : xcursii@gmail.com

Scopul nostru este simplu să cutreierăm în lung și-n lat România și sa o descoperim fix asa cum este ea : sălbatică frumoasă în toate culorile anului din vârful munților până în valurile apelor cu aventuri și oamenii ei deosebiți. Dorim sa plecam la drum cu cei la fel de entuziasmați să cunoască toate acestea alături de care sa creăm amintiri de neuitat și sa facem descoperiri ce vor duce mai departe vorbe frumoase despre țara noastră minunată.

Vă așteptăm cu drag!

Mai multe detalii: https://xcursii.ro/

Pret bilet: 379 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1519

Eveniment postat de organizator

andreea

Adaugat in urma cu 1093 zile, 27 Apr. 2021

Adaugat de xcursii.ro

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 23

  • Ai ceva de zis?

    .