poze tirgul slow food

Tirgul Slow Food

Brasov , Brasov. Duminică 30 August 2009 10:00
Livada Postei

Categorii: Targuri

29-30 august 2009 editia a VI-a a Targului Slow Food Brasov

Cârnaţi la topor din Bucovina, tekerÅ‘i - brânză de Harghita şi magiun de Topoloveni - doar câteva dintre atracţiile Targului de produse tradiţionale "Roadele pamântului organizat de Slow Food Braşov". Editia lunii august a Targului de produse traditionale "Roadele Pamantului" va incepe la Brasov sambata, 29 august 2009, ora 10.00 si va aduce 25 de producatori din toata tara. Targul, care se desfasoara cu regularitate la sfarsitul fiecarei luni, va avea loc in zilele de 29 si 30 august 2009 in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Intervalul orar in care brasovenii pot face cumparaturi la acest targ este 10:00-16:00.

Gandit ca o actiune lunara, targul SLOW FOOD este o piata volanta unde toate produsele sunt vandute chiar de catre producatori sau de reprezentanti directi ai acestora, fara a exista intermediari.

Slow Food Brasov va pregateste si de aceasta data un targ unde veti putea cumpara si intalni producatori autentici si produse de cea mai buna calitate.

Invitatul special al acestui targ va fi un mic producator de legume si fructe din centrul Brasovului. Domnul Constantin Mirel Popa va oferi celor interesati informatii despre propria sa gradina de legume si zarzavaturi situata in spatele casei sale de pe o strada a Brasovului. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca toate produsele sale sunt organice, necontinand nici o substanta chimica. Datorita productiei sale mici, domnul Popa ne va oferi doar sansa de a degusta produsele sale, el fiind in primul rand interesat de a-i incuraja pe brasoveni sa cultive legume si zarzavaturi pentru consumul propriu.

Peste 25 de producatori vor fi prezenti si de aceasta data in curtea Bibliotecii Judetene "George Baritiu" din Brasov. Dintre principalele atractii ale targului amintim: carnati la topor de Bucovina, branzeturi de Harghita, Bran, Mesendorf sau Rotbav, jumari de Baia Mare, cremvursti de Codlea, afine si dulceturi de Zetea, miere de Farsig, magiun de Topoloveni, gemuri de Saschiz, pastrav afumat in cetina de Berivoi, suc de mere de Hateg, palinca de Zalau, plante medicinale si aromatice de Ilfov.

Duminica, 30 august, de la ora 12.00, gurmanzii se vor putea delecta cu un delicios brunch traditional organizat cu ocazia Targului Slow Food Brasov la Bistro de l'Arte (Piata Enescu 11bis). O selectie a celor mai bune produse de la targ va fi pregatita pentru un mic dejun consistent, servit la orele amiezii. Pretul bufetului este de 25 de lei de persoana.

Slow Food Brasov a ales cu rigurozitate producatorii care vor participa la acest targ. De-a lungul procesului de selectie a trebuit ca acestia sa faca dovada ca alimentele pe care le comercializeaza sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fara adaosuri si aditivi artificiali.

De asemenea, un alt aspect important urmarit de Slow Food Brasov este igiena: toti producatorii care participa la acest targ au fost in prealabil verificati si instruiti, atat de catre o comisie a Slow Food Brasov, cat si de catre specialisti ai Directiei Sanitar-Veterinare Brasov.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2224
Cuvinte cheie: Brasov
gabriel stan

Adaugat in urma cu 5350 zile, 27 Aug. 2009

Adaugat de Gabriel

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 394

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .