poze masa critica la brasov

Masa Critica la Brasov

Brasov , Brasov. Vineri 29 Iulie 2011 18:00 - Vineri 29 Iulie 2011
Bd-ul Eroilor, in fata Primariei Brasov

Categorii: Sport si Excursii

Plimbare cu bicicleta

Intalnirea biciclistilor brasoveni "Masa Critica" are loc de obicei (in functie de vreme) in ultima zi de vineri a fiecarei luni.
Cu mic cu mare sunteti invitati vineri,in fata Primariei Brasov, Piata Tricolorului (vezi harta. la statuia lupoaicei cu pui).

Traseul va fi urmatorul:
Primarie - str. Nicolae Iorga - Livada Postei - Blvd. Eroilor - Blvd. 15 Noiembrie - Calea Bucuresti - Blvd. Saturn - Blvd. Alexandru Vlahuta - Blvd. Garii - str. 13 Decembrie - str. Iuliu Maniu - Primarie.

Scopul nostru principal este sa promovam bicicleta ca mijloc de transport mai sanatos, economic, ecologic, nepoluant si de multe ori mai rapid, in traficul din orase. Scopurile secundare sunt: sensibilizarea autoritatilor locale pentru a ne amenaja piste speciale pentru biciclisti, aducerea la cunostinta celorlalti participanti la trafic ca impart carosabilul si cu biciclisti si ca au datoria sa ii respecte si sa ii considere egali in trafic.

In prezent, Brasovul are doua piste pentru biciclisti, pe trotuar. In fata Primariei, exista o pista de 200 de metri pe care circula mai mult pietonii. Cealalta pista este situata de asemenea pe trotuar si merge de-a lungul bulevardelor Saturn, Vlahuta, Garii, pana la Faget, unde se termina brusc, intr-un stalp. Cum era de asteptat, si aici trebuie sa impartim pista cu pietonii care nu inteleg ca acele dungi sunt destinate exclusiv noua. O situatie aparte este pe Vlahuta, unde trotuarul este ocupat pe jumatate de masini parcate, iar cealalta jumatate este ocupata in proportie de 90% de pista. Pietonii abia au un metru pe care pot circula.Vezi harta

Fiecare grupa va lua parte la cursuri, va efectua vizite la redactii si va avea ca sarcina producerea unor materiale de stir in cadrul televiziunii, radioului sau a presei scrise. Productiile iubv continut participantilor vor fi prezentate apoi in cadrul programului. La absolvirea scolii fiecare participant va putea face dovada experientei acumulate cu ajutorul unei diplome inmanata de reprezentantii Radio 21, Antena 1 Brasov sau BunaZiua Brasov, in functie de domeniul ales.

Eu, Robert Lazar, în calitate de biciclist și locuitor al Brașovului, doresc să existe rasteluri în fiecare instituție de învățământ, fie ea facultate, liceu sau școală generală. În acest fel, tinerii și studenții vor învăța că este mai sănătos și mai economic mersul pe bicicletă. Mai mult, doresc amplasarea unor asemenea rasteluri la toate celelalte instituții din Brașov dar și în zonele cele mai frecventate de oameni: piețe, mall-uri, parcuri, etc. Rețeaua de piste din Brașov ar putea fi de asemenea dezvoltată. Se pot amenaja piste pe str. Carpaților, pe str. De Mijloc, pe Calea București având în vedere faptul că traficul din oraș s-a fluidizat foarte mult în ultima perioadă.
Se poate face ceva, problema este să și vrem să facem ceva...

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1505
Cuvinte cheie: Brasov
valentin

Adaugat in urma cu 4629 zile, 26 Iul. 2011

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .