poze design your street

Design Your Street

Brasov , Brasov. Luni 16 Septembrie 2019 16:00 - Duminică 22 Septembrie 2019
strada Olteț

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Conferinte si Seminarii

Mobilitatea urbană este politica schimbării sociale. În acest context, vă invităm în săptămâna 16-22 septembrie 2019 să luați parte la proiectul pilot „Design your street”, care se va desfășura chiar în Săptămâna Mobilității Europene, pe strada Olteț din Brașov.

Timp de o săptămână, transformăm strada în pietonal și o redăm oamenilor. Dintr-o zonă dedicată mașinilor, o vom transforma într-o zonă dedicată lumii vieții, unde omul reprezintă punctul central. Te așteptăm cu mic cu mare la evenimente cultural-artistice – muzică, dans, film – și workshopuri în cadrul cărora vei putea afla lucruri importante despre conceptul de mobilitate urbană, reciclare selectivă, scriere 3D și multe altele.

Regenerăm și schimbăm dinamica orașului, aducând cultura în cartier. De ce pe strada Olteț? Am pornit de la conceptele de modernitate solidă și modernitate lichidă ale lui Zigmunt Bauman. Modernitatea solidă reprezintă modul prin care toată atenția se concentrează spre centrul orașului, în timp ce modernitatea lichidă vorbește de o redistribuire dinspre centrul orașului spre periferii. În Brașov, concentrarea cea mai mare atunci când vorbim de evenimente cultural-artistice este în zona centrală. „Design your street” vrea să aducă evenimentele culturale în cartier, înspre om.

Te așteptăm la prima încercare din Brașov de a folosi mobilitatea urbană ca schimbare socială. Hai să petrecem împreună câteva zile în care prioritizăm lumea vieții și totul este despre oameni. Tu în ce fel de oraș vrei să locuiești?

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului (ABMEE), Biblioteca Județeană Brașov, Asociația Tot mai verde, Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității.

Fundația pentru Parteneriat: http://www.repf.ro/
MOL România: https://molromania.ro/ro/
Asociația Visum pentru Educație și Cultură: visumbrasov.org

Prezentul text exprimă exclusiv opinia autorului, iar Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acest anunț.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Design-Your-Street-S%C4%83pt%C4%83m%C3%A2na-Mobilit%C4%83%C8%9Bii-104459080901418/?modal=admin_todo_tour

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3085

Eveniment postat de organizator

adriana hurjui

Adaugat in urma cu 1699 zile, 04 Aug. 2019

Adaugat de Adriana11468

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 10

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .