poze fanfara zece prajini si ovidiu lipan tandarica

Fanfara Zece Prajini si Ovidiu Lipan Tandarica

Brasov , Brasov. Joi 12 Aprilie 2018
Deane's Irish Pub & Grill

Categorii: Muzica si Concerte

Concertele fanfarei​ înseamnă mai mult decât ​"​muzică bună, cântată bine​"​, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitatul special al serii, Ovidiu Lipan Tandarica, care a colaborat de-a lungul carierei artistice cu renumiti artisti, va completa atmosfera de la Deane's cu momente artistice memorabile.

A​tașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construi​rea​ un​ui​ repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și​ ​internațional, interpretate în stil propriu, și, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul ”România Shukar” lansat in luna octombrie 2017, cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viață în urmă cu un an de zile din cauza unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.
Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită și ”Speranța”​, s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând “Batutta” întregii lumi.
”Batutta”, sârbe, hore precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, și în concertul de joi.

Detalii si rezervari: 0734010203

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1425
Cuvinte cheie: Brasov
valentina

Adaugat in urma cu 2207 zile, 13 Mar. 2018

Adaugat de ValiBarbu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1581

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .