poze cineclub merge la fatzada

CineClub merge la fatzaDA

Brasov , Brasov. Sâmbătă 13 August 2011 21:00 - Luni 15 August 2011
strada Postăvarului

Categorii: Festivaluri

fatzaDA street fest

În zilele de 13, 14 şi 15 august CineClub Braşov va desfăşura o serie de proiecţii pe strada Postăvarului în cadrul festivalului fatzaDa street fest. Astfel, în fiecare seară începând cu ora 21:00, vom urmări împreună o selecţie de scurtmetraje animate contemporane din Italia, o selecţie din cadrul competiţiei Braşov 48 Hour Film Project 2011 şi alte scurtmetraje realizate de tineri regizori români.

Organizat sub deviza “etica şi estetica străzii tale”, fatzaDa street fest este un proiect socio-cultural de conştientizare şi implicare în procesul de restaurare a zonei istorice.

fatzaDa street fest aduce pe strada Postăvarului trei zile de evenimente, cu concerte de muzică clasica şi jazz, teatru pentru copii şi adulţi, expoziţii de fotografie, pictură, sculpturi cinetice, aranjamente florale, colecţii de artş şi de antique-uri, proiecţii de filme documentare şi scurtmetraje, artă meşteşugărească, workshop-uri şi prezentări de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Artă Urbana aduce arta în mijlocul comunităţii şi o foloseşte ca unealtă transformatoare şi mijloc de comunicare, pentru a apropia braşovenii de instituţiile locale, în efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Toţi locuitorii Braşovului sunt invitaţi să participe activ la evenimentele din 13, 14 si 15 august.

În Braşov, fatzaDa street fest este primul eveniment de acest gen, foarte popular în ţările vestice şi Statele Unite ale Americii, prin care locuitorii încep să-şi cunoască vecinii, oamenii de cultură şi instuţiile culturale, Primăria şi proiectele pentru zona istorică, arhitecţii şi proiectele lor, dar şi firmele şi instituţiile care sprijină şi se implică în proiectele de dezvoltare şi restaurare a zonei istorice din Braşov.

“Vrem să adunăm păreri, idei, soluţii şi iniţiative creative, pe care să le discutăm şi să le prezentăm public. În acelaşi timp, vrem să facem cunoscute proiectele prezentate de Primărie, Ordinul Arhitectilor, Depoul de Artă Urbană, Centrele Culturale, ONG-uri, dar şi proiecte şi iniţiative private. Prin fatzaDa street fest, lansăm propunerea de a crea o stradă a artei şi culturii, unde galeriile şi atelierele de creaţie să fie cele care dau tonul”, spune Dan Oprea, iniţiatorul proiectului.

Mai multe detalii: http://cineclubbrasov.blogspot.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 960
iulius cezar

Adaugat in urma cu 4635 zile, 11 Aug. 2011

Adaugat de valahul

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2249

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .