poze lansare de carte via a lui g de mihai i gabriel vacariu

Lansare de carte: „Viața lui G.” de Mihai și Gabriel Vacariu

Brasov , Brasov. Vineri 20 Decembrie 2019 18:00 - Vineri 20 Decembrie 2019
Librăria Cărturești, Piața Sfatului nr. 20

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Dragi cititori, ne face o deosebită plăcere să vă invităm vineri, 20 decembrie, de la ora 18, la lansarea cărţii "Viața lui G."(Ed.Litera), în prezența autorilor Mihai Vacariu și Gabriel Vacariu. Invitați: Virgil Borcan (Lector doctor, Facultatea de Litere, Univ. București), Caius Dobrescu (scriitor, Prof. Facultatea de Litere,Univ. București), Ovidiu Șimonca (Redactor Șef Adjunct, Observatorul Cultural).

Despre carte:
Oxford, sfârșitul secolului XX: doi frați, gemeni, veniți din România, bursieri la Filosofie. Unul dintre ei are un accident, cade în cap, medicii nu-i dau șanse la viață, dar își revine miraculos. Întors în România, trece prin tot felul de crize, are două căsătorii ratate, își revizitează întreaga viață, caută să-și înțeleagă viața sexuală, începută într-un canal lângă Gara de Nord, hrănește porumbei și câini de pripas, crede că teoriile lui filosofice sunt plagiate de oameni din toată lumea, plânge când descoperă o vulpe rănită pe marginea drumului și se revoltă când îl vede pe fostul președinte Ion Iliescu la o susținere de doctorat.
Celălalt frate este „povestașul“, care citește mereu din Dostoievski. De fapt, Dostoievski este însoțitorul și mentorul lor, cel care face conexiunea magică între cei doi frați, cel care îi reunește și îi separă, continuu, până când povestea curge spre un azil de bătrâni. Sunt ambii frați acolo, e numai unul sau e doar o iluzie, un fâlfâit de pasăre pe care unul o vede, iar celălalt o ignoră?
Viața lui G. reprezintă debutul în proză al lui Mihai & Gabriel Vacariu, o carte în care elementele autobiografice și ficțiunea își dau mâna pentru a-l crea pe G., un personaj cu chipuri suprapuse, ce nu reușește să își găsească locul în lume.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/288215602121608/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 526

Eveniment postat de organizator

libraria carturesti

Adaugat in urma cu 1566 zile, 14 Dec. 2019

Adaugat de Carturesti

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .