poze  stop climate change in 12 12 2009 la brasov

"STOP CLIMATE CHANGE!" in 12.12.2009 la Brasov

Brasov , Brasov. Sâmbătă 12 Decembrie 2009 18:30
Piaţa Sfatului, Braşov

Categorii: Alte Evenimente

"STOP CLIMATE CHANGE!"

La Braşov, Centrul Pilot de Voluntariat Braşov împreună cu Asociaţia "Braşovul Verde" îi invită pe toţi cei interesaţi de protecţia mediului să participe sâmbătă, 12 decembrie 2009, începând cu ora 18:30, la o acţiune ce vizează schimbările climatice. Campania se va desfăşura atât în Piaţa Sfatului din Braşov, cât şi pe strada Republicii. Ea urmăreşte transmiterea mesajului: "STOP CLIMATE CHANGE!" către decidenţii şi negociatorii care participă la Conferinţa Părţilor la Convenţia Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, la Copenhaga, în perioada 7-18 decembrie.

În urma apelului mondial lansat de Comunitatea AVAAZ.org, reprezentanţii Coaliţiei ONG-urilor pentru mediu din România şi susţinătorii lor au decis să realizeze în data de 12 decembrie o seară de veghe, aprinzând lumânări în 14 oraşe din ţară: Bucureşti, Miercurea Ciuc, Braşov, Cluj-Napoca, Bacău, Târgu Mureş, Timişoara, Brăila, Arad, Paşcani, Răşinari, Tudra, Măureni şi Oradea; simultan cu alte sute de organizaţii neguvernamentale şi cetăţeni de pe glob. Scopul acestui eveniment mondial este cel de a sublinia importanţa summit-ului de la Copenhaga cât şi de a-i încuraja pe delegaţi să ajungă la un acord ambiţios şi durabil.

Miza întâlnirii de la Copenhaga, la care participă reprezentanţi din 192 de state, este semnarea unui nou acord cu caracter obligatoriu pentru semnatari, care să limiteze eficient emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Acest nou acord ar urma să îl înlocuiască pe cel semnat la Kyoto, în 1997, care urmează să expire în 2012.

Oamenii de ştiinţă, reuniţi în Grupul Interguvernamental Privind Schimbările Climatice, avertizează că dacă temperatura medie la nivelul planetei va creşte cu mai mult de 2 grade Celsius, modificările climatice vor fi ireversibile, iar costurile asociate reducerii efectelor schimbărilor climatice ar putea ajunge la 500 de miliarde de dolari pe an.

Cei ce doresc să se implice în acţiunea organizată la Braşov sunt rugaţi să aducă o lumânare, ce va urma să fie aprinsă alături de multe altele; punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa clădirii Modarom (situată pe B-dul Eroilor nr.17), la ora 18:00. Participarea dumneavoastră va atrage atenţia atât asupra problematicii schimbărilor climatice, cât şi asupra responsabilităţii avute de toţi participanţii la construirea acordului de la Copenhaga.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare în seara zilei de sâmbăta, pentru a arăta că suntem uniţi atunci când se aduce în discuţie viitorul planetei noastre! Putem face ca lucrurile să se schimbe în bine!

sursa: www.iubescbrasovul.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 903
Cuvinte cheie: change , climate , Evenimente Brasov
marcel s

Adaugat in urma cu 5222 zile, 11 Dec. 2009

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .