poze ravasitul oilor bran 2015

Ravasitul Oilor - Bran 2015

Brasov , Bran. Vineri 25 Septembrie 2015 - Duminică 27 Septembrie 2015
Platoul Inima Reginei

Categorii: Alte Evenimente

Toti iubitorii de munte, traditii si mancare naturala, sunt asteptati in perioada 25-27 septembrie 2015 pe Platoul Inima Reginei de la Bran sa sarbatoreasca Ravasitul Oilor - "Festivalul Branzei si Pastramei"

Venirea toamnei marcheaza coborarea turmelor de pe crestele maiestuoase ale muntilor care pe pacursul verii tin loc de casa atat ciobanilor cat si oilor. Fiind unul dintre punctele de referinta in ciclul pastoral, coborarea oilor din munti , reprezinta un prilej de bucurie pentru intreaga comunitate. Ravasitul oilor este o sarbatoare care aduna deopotriva atat localnicii zonei cat si turistii. Cu aceasi veselie ca acum cateva sute de ani si anul acesta cei mai iscusiti ciobanii braneni se vor aduna sa sarbatoreasca acest eveniment. Vor aduce de acasa cele mai gustoase produse din lapte, renumita branza in coaja de brad, telemea, urda dulce, cas si pastrama cea mai buna. Se vor mandri cu cele mai frumoase animale ce le au in gospodarie. Nu vor lipsi de la eveniment muzica, dansul si buna dispozitie.

Program eveniment

Sambata 26.09.2015

Expozitie gastronomica cu preparate specifice zonei
Expozitie cu obiecte de artizanat ale mesterilor populari
Expozitie canina de caini ciobanesti
Serbare campeneasca prezentata de Angela Chelaru si spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric „Izvorul Dorului” din Cristian, Mariana Stanescu, Gheorghe Sorea, Ansamblul Folcloric „Codruletul“ din Comarnic, Liliana Oncioiu, Maria Dan Paucean, Ansamblul Folcloric “Mugurasii Rasnovului”, Grupul Folk “Hoinarii Craiului” si invitatii speciali Olguta Berbec si George Rotaru.

Duminica 27.09.2015

Expozitie gastronomica
Expozitie de animale si degustari de produse traditionale.
Serbare campeneasca.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 4887
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 3151 zile, 10 Sep. 2015

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

  • Ai ceva de zis?

    .