poze spectacol capra cu trei iezi

Spectacol: Capra cu trei iezi

Botosani , Botosani. Duminică 24 Ianuarie 2010 13:00
Teatrul Vasilache

Categorii: Spectacole si Filme

Rezervări la telefon - de luni până vineri - 0231514353 sau 0756084651 şi teatrulvasilache@yahoo.com

Spectacolul este unul de colectie, premiera avand loc in anul 1992 astfel spectacolul fiind pastrat in repertoriul Teatrului Vasilache timp de 18 ani. Vocile de pe banda înregistrată aparţin şi unor actori care astazi sunt pensionari, de aceea spectacolul s-a reluat cu o altă distribuţie, pastrandu-se, insa, si vocile originale.

Regia este semnată de Gabriela Nistorică, actriţă pensionară care în anul 2004 a fost investită cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului "Vasilache" pentru întreaga carieră, devotamentul probat faţă de publicul spectator şi măiestria cu care a promovat valorile artistice ale teatrului de păpuşi.

Acelaşi titlu a fost conferit şi actorilor Maria Matei, Elisabeta Grigoruţă, Elena Grigore, Sergiu Grigore, Mihai Costăchel şi Alexandru Brumă.

Scenografia pe motive populare este semnată de Mihai Pastramagiu.

Personajele sunt interpretate astfel:
Vocile iedului mic şi al mamei capre sunt interpretate de regizoarea Gabriela Nistorică, iar mânuirea păpuşilor celor două personaje aparţine actriţelor Aurica Dobrescu şi respectiv Ibica Leonte.
Iedul cel mare este jucat de actriţa Mihaela Nistorică, iar Iedul mijlociu pe vocea Lilianei Postolache, mânuit de actriţa Mihaela Ştempel.
Lupul : (voce) Alexandru Brumă (mânuire) Claudiu Gălăţeanu
Ursul: ( voce) Sergiu Grigore , (mânuire) Valentin Ligi

Spectacolul se joacă la paravan, cu păpuşi wayang, iar textul este presărat cu arhaismele folosite de autor. Scenariul de Eugenia Dumitru.
Cine nu-şi doreşte să vadă spectacolul "Capra cu trei iezi"? Ce copil nu a auzit această poveste de la părinţi sau bunici?

Preţ bilet 5 lei
*Sursa: botosanilife.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 617
Cuvinte cheie: botosani , 2010 , Teatru , Evenimente Botosani
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4754 zile, 24 Ian. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .