poze phoenix rapsodia la oradea

Phoenix - Rapsodia la Oradea

Bihor , Oradea. Marţi 4 Decembrie 2018 19:00
Casa de Cultura a Sindicatelor, Piata 1 Decembrie nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Oradea în 4 decembrie.

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.
Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea în 4 decembrie.

Biletele pot fi achizitionate:
- pe www.eventim.ro și în rețeaua Eventim: magazinele Orange, Telekom, Vodafone, Carrefour, OMV, Carturesti, Humanitas si Diverta,
- pe www.iabilet.ro și în rețeaua Iabilet: Flanco
- pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos,
- la agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 626
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Oradea
lavi

Adaugat in urma cu 1468 zile, 24 Nov. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

  • Ai ceva de zis?

    .